Bankieren en Fiscaliteit

Aanbieder
Type
Training
Kosten
€545,-
Duur
6 uur per maand
Aantal deelnemers
Onbekend
Doelgroep
accountmanagers zakelijke relaties en financieringsspecialisten
PE Punten
Onbekend
Taal
Nederlands

Wilt u op toegankelijke wijze meer leren over de fiscale positie van een ondernemer en een onderneming? Dan is deze opleiding van NIBE-SVV een uitstekende keuze. U leert wat de fiscale gevolgen voor de onderneming en de ondernemer zijn als er een verandering wordt doorgevoerd. Daarnaast verdiept u zich in de verschillende varianten van rechtsvormen, het opzetten van een holdingstructuur, het overnemen van een bedrijf en het beëindigen van een bedrijf. Zo krijgt u een integrale kijk op fiscaliteit binnen organisaties.

Doelgroep

De opleiding is ontwikkeld voor accountmanagers zakelijke relaties en financieringsspecialisten.

Doel en opzet

Doel van deze interactieve opleiding is dat u kennis en inzicht ontwikkelt in de fiscale positie van een ondernemer en een onderneming. De nadruk ligt op de momenten waarop de onderneming een verandering ondergaat. Tijdens de opleiding gaat u nader in op de voornaamste fiscale aspecten die een belangrijke rol spelen bij de keuze tussen rechtsvormen. Daarnaast legt u de relatie tussen fiscaliteit en het wijzigen van de rechtsvorm. Vervolgens leert u meer over de fiscale en financiële aspecten met betrekking tot de directeur-grootaandeelhouder en de fiscale en financiële aspecten van holdingstructuren. U verdiept zich daarnaast ook in de koop en verkoop van bedrijven en de fiscale problematiek die daarbij speelt. Tot slot integreert u met behulp van cases de leerstof van de voorgaande delen.

Vooropleiding

U heeft HBO-werk- en -denkniveau, met enige praktijkervaring.

Voorbereiding en studiebelasting

Het volgen van de bijeenkomsten, het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 40 uur.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit. NIBE-SVV maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft.

De theorie wordt in deze opleiding behandeld door middel van een overzichtelijk tekstboek. U test uw kennis en begrip van deze theorie met oefenmateriaal dat u ter beschikking krijgt in uw online leeromgeving.

Aanvullende opmerking(en)

Wanneer u zich voor deze opleiding inschrijft, kunt u in stap 2 van het online inschrijfproces kiezen of u het bijbehorende papieren boek tegen meerprijs wilt bijbestellen.

Algemene informatie

Aanbieder: NIBE SVV

Type: Training

Kosten: €545,-

Duur: 6 uur per maand

Aantal deelnemers: Onbekend

Doelgroep: accountmanagers zakelijke relaties en financieringsspecialisten

PE Punten: Onbekend

Taal: Nederlands

Meer opleidingen van NIBE SVV

Meer opleidingen van NIBE SVV

Meer opleidingen

Wij gebruiken je gegevens alleen om deze aanvraag te verwerken.
Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.