Stan Beckers nieuwe topman ING IM International

05 juni 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Stan Beckers is de nieuwe CEO van ING Investment Management International, opvolger van Gilbert Van Hassel. Dat meldde ING dinsdag. De benoeming van Beckers is goedgekeurd door De Nederlandse Bank en zal per 1 juli 2013 van kracht worden.

Stan Beckers
Stan
Beckers (1952) heeft meer dan 30 jaar professionele en leidinggevende ervaring in internationale finance en assetmanagement. Beckers begon zijn carrière in 1979 als hoogleraar Finance aan de KU Leuven, na het voltooien van zijn doctoraat in Business Administration aan de University of California te Berkeley. Vervolgens was hij in 1982 één van de oprichters en partners van Barra, een toonaangevende aanbieder van tools voor het ondersteunen van beleggingsbeslissingen.

Vanaf 2000 was Beckers CIO bij WestLB Asset Management en bij Kedge Capital. Daarna was hij, in diverse eindverantwoordelijke functies, werkzaam voor Barclays Global Investors (BGI), dat later werd overgenomen door BlackRock.

In de afgelopen 15 jaar was Beckers ook lid van het Investment Committee bij verschillende pensioenfondsen en van de raad van commissarissen bij KAS BANK en Robeco.

In lijn met de eerder aangekondigde bestuurswijziging van Insurance / Investment Management Europe zal Beckers rapporteren aan Lard Friese, lid van het Bestuur Verzekeringen EurAsia (MBE).