Consortium banken ontwikkelt alternatief Bloomberg

22 mei 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

De Amerikaanse krant The New York Times meldt dat enkele grote banken met Thomson Reuters en Markit samenwerken aan een alternatief voor het chat/messenger systseem van Bloomberg. De banken hopen hiermee hun afhankelijkheid van de in hun ogen dure Bloomberg terminals te verkleinen.

Al concrete ontwikkelovereenkomsten gesloten

De banken achter dit initiatief zijn naar verluidt: Barclays, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs  en JPMorgan Chase. Volgens The New York Times hebben zij al overeenkomsten getekend voor de ontwikkeling van de technologie met de concurrenten van Bloomberg: Thomson Reuters en Markit.

Bloomberg

Los komen van afhankelijkheid Bloomberg

De terminals van Bloomberg hebben op dit moment een dominante positie in de bankensector. De terminals zijn voorzien van een uniek chat/messenger systseem welke gebruikers in staat stelt te communiceren met klanten en concurrenten die ook over een dergelijke terminal beschikken. Dit maakt banken sterk afhankelijk van de Bloomberg terminal. Naar verluidt willen de desbetreffende banken af van deze afhankelijkheid van deze in hun ogen dure terminals.