ING Verzekeren/IM: Geen loonsverhoging tot eind 2015

16 mei 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

ING en de vakorganisaties zijn een nieuwe CAO overeengekomen voor ING Verzekeren en Investment Management in Nederland. De loonontwikkeling van de medewerkers, die onder deze CAO vallen, zal tot en met 2015 zeer gematigd zijn. Voor de medewerkers van ING Bank geldt vanaf vorig jaar al een CAO waarin ook een gematigde loonontwikkeling is opgenomen.

Zeer gematigde loonontwikkeling voor medewerkers
In 2013 en 2014 zijn er geen algemene loonsverhogingen binnen ING Verzekeren en Investment Management. Per 1 oktober 2015 stijgt het vaste salaris met 0,5%. Daarnaast worden de percentages van de beoordelingverhogingen verlaagd en worden garanties uit het verleden geleidelijk afgebouwd. Medewerkers houden de mogelijkheid van een variabele beloning van 6% tot 8% van het jaarinkomen als de eigen prestaties, de waardering van klanten en de financiële prestaties voldoen aan de doelstellingen.

ING - Insurance and Investment Management employees

De nieuwe CAO heeft betrekking op circa 7.000 medewerkers in Nederland waaronder de medewerkers van Nationale-Nederlanden en ING Investment Management. De CAO heeft een looptijd van 3 jaar en treedt met terugwerkende kracht in werking van 1 januari 2013 tot en met 31 december 2015. 

Voor de medewerkers van ING Bank geldt vanaf vorig jaar al een CAO waarin ook een gematigde loonontwikkeling is opgenomen. Lees het bericht ING schaft prestatiebeloning voor haar medewerkers af. Eerder zijn ook zowel de vaste als variabele beloningen van de ING-top gematigd.