€10 miljoen groeikapitaal voor FinTech Five Degrees

01 december 2016 Banken.nl 3 min. leestijd

FinTech-bedrijf Five Degrees heeft een nieuwe investeringsronde afgerond. Het bedrijf heeft meer dan €10 miljoen opgehaald via de verkoop van een minderheidsbelang aan Karmijn Kapitaal en belangvergrotingen door 5Square en Velocity Capital. Met het geld zet het bedrijf verder in op product en (internationale) business development.

Five Degrees is een FinTech-bedrijf met kantoren in Breukelen, Servië en IJsland. Het bedrijf is de leverancier van het zelfontwikkelde digitaal bankierenplatform Matrix. Met Matrix kunnen traditionele banken volgens het bedrijf sneller en flexibeler de transitie maken naar digitale dienstverlening. Five Degrees heeft de afgelopen jaren meerdere erkenningen ontvangen, waaronder een Dutch FinTech Award in 2015, een notering in de top 50 FinTech game changers van Europa en een compliment van Gartner die Five Degrees één van meest toonaangevende bedrijven in de wereld heeft genoemd als het gaat om technologie voor digitaal bankieren.

10 miljoen groeikapitaal voor FinTech Five Degrees

Five Degrees heeft onlangs een nieuwe investeringsronde afgerond. In totaal heeft het bedrijf hiermee meer dan €10 miljoen aan groeikapitaal opgehaald. Five Degrees gaat het geld gebruiken om te investeren in productontwikkeling en in internationale expansie. Het geld werd opgehaald door middel van een substantiële investering door Karmijn Kapitaal, die een minderheidsbelang heeft genomen in de FinTech-onderneming. Daarnaast hebben bestaande aandeelhouders 5Square en Velocity Capital aan de financieringsronde bijgedragen door hun belang in het bedrijf te vergroten.

Martijn Hohmann, CEO van Five Degrees: “Voor ons is Karmijn Kapitaal meer dan alleen een nieuwe aandeelhouder. Hun investering is voor ons opnieuw het bewijs dat het kunnen leveren van excellente technologie zijn oorsprong vindt in talentvolle mensen, die werken in een omgeving waar onconventioneel denken en perfectie centraal staan.”

Karmijn Kapitaal is een Nederlandse private equity investeerder die zich richt op het MKB. Hadewych Cels, partner van Karmijn Kapitaal, vertelt over de investering: “Voor ons is Five Degrees een winnaar in FinTech en we zien deze investering als een unieke verbreding van onze portfolio. Daar komt bij dat de samenwerking met het team van Five Degrees zeer goed verloopt en is gebaseerd op wederzijds respect en toegevoegde waarde. Wij zien dat als essentiële succesfactor. We kijken er naar uit om dit team te ondersteunen bij het behalen van hun doelstellingen.”