ING benoemt Maurits Duynstee tot Head of Wholesale

17 oktober 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Maurits Duynstee zal vanaf 1 november 2016 naast zijn directeursfuncties bij ING ook de rol van Head of ING Wholesale Banking Netherlands op zich nemen. Bovendien wordt hij directielid van ING Bank Nederland en lid van het ING Wholesale Banking Executive Team. Voor Duynstee zich in 2008 aansloot bij ING werkte hij zo’n 15 jaar voor ABN AMRO.

Maurits Duynstee is een ervaren bankier met jarenlange ervaring op het gebied van zakelijke klanten, wholesale banking en corporate finance. De afgelopen zes jaar werkte Duynstee als Directeur Corporate Clients & Products bij ING. Daarnaast is hij wereldwijd verantwoordelijk voor de Corporate Finance tak als Global Co-head bij de grootbank. Voordat hij zich in 2008 bij ING aansloot was Duynstee in verscheidene managementfuncties werkzaam voor ABN AMRO, in zijn laatste functie als Managing Director. Hij heeft gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

ING heeft aangekondigd per 1 november 2016 Duynstee te benoemen tot Head of ING Wholesale Banking Netherlands. Naast deze directiefunctie behoudt hij zijn huidige rol als Directeur Corporate Clients & Products en Global Co-head Corporate Finance. In zijn nieuwe functie, wordt Duynstee verantwoordelijk voor het verstevigen van de relaties van ING met de zakelijke markt in Nederland. Hij zal zich hierbij vooral richten op middelgrote bedrijven, die hij zal benaderen vanuit de internationale productexpertise van de Wholesale Banking tak van de grootbank. 

Duynstee wordt tevens verantwoordelijk voor de Nederlandse product- en coverage teams voor de Real Estate Finance, Structured Acquisition Finance en Financial Institutions takken. Zo wordt het aanbod voor zakelijke klanten in ons land verder uitgebreid.