Finalisten Herman Wijffels Innovatieprijs bekend

05 oktober 2016 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Op 3 november wordt in Cinemec Nijmegen de Herman Wijffels Innovatieprijs 2016 uitgereikt in drie categorieën: Food & Agri, Circulaire Economie en Vitale Gemeenschappen & Zorg. Er zijn nog negen finalisten in de race om de Rabobank innovatieprijs, die per categorie €20.000 waard is.

Sinds 2002 reikt de Rabobank jaarlijks de Herman Wijffels Innovatieprijs uit aan de meest kansrijke duurzame innovaties van Nederland. De prijs wordt uitgereikt in de categorieën: Food & Agri, Circulaire Economie en Vitale Gemeenschappen & Zorg. Naast een geldprijs van €20.000 is er voor de winnaars een brede erkenning van hun innovatief vermogen, maatschappelijke impact, klantfocus en rentabiliteit, en krijgen zij de mogelijkheid om een beroep te doen op het netwerk en de kennis van de Rabobank. Consultancybureau KplusV biedt daarnaast vijf gratis adviesdagen aan de winnaars aan.

Bas Rüter, directeur Duurzaamheid bij de Rabobank, is zeer te spreken over de inzendingen van 2016: “De meeste van de ruim 250 inzendingen die we hebben ontvangen zijn van hoge kwaliteit. De Rabobank vindt duurzame innovaties van belang voor economie en maatschappij. De hoge kwaliteit en de creativiteit van de inzendingen laten zien dat ondernemers daar zelf ook zo over denken. Het is mooi te zien dat duurzaam innoveren steeds vanzelfsprekender wordt.”

Finalisten Herman Wijffels Innovatieprijs bekend

Uit de 250 inzendingen zijn door de jury – bestaande uit specialisten op het gebied van innovatie en duurzaamheid – drie finalisten per categorie geselecteerd. De negen finalisten voor de Herman Wijffels Innovatieprijs 2016 zijn:

Food & Agri:

  • Aquaterranova, een biologische waterzuiveringstechniek voor de glastuinbouw
  • Liquidseal, een biologisch afbreekbaar conserveringsmiddel voor fruit
  • Skylab Analytics, een data-driven agricultuurplatform voor het faciliteren van precisie landbouw

Vitale Gemeenschappen en Zorg:

  • MOUNT Software, een digitale keuzehulp voor patiënten die diagnose en behandeling in begrijpelijke taal uitlegt
  • Hersenz, een behandelprogramma voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel
  • Symbio Therapy, ontwikkelaar van innovatieve therapiehulpmiddelen voor zelfstandig trainen door patiënten

Circulaire economie:

  • Water Innovation Consulting, ontwikkelaar van een ‘intelligente’ regenton die uit regenwater drinkwater produceert
  • Aquabattery, een batterij die alleen op water en keukenzout werkt
  • Team FAST, opslag van energie in mierenzuur

Herman Wijffels Innovatie Event
De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het Herman Wijffels Innovatie Event. Dit evenement vindt op 3 november plaats in Cinemec in Nijmegen en staat in het teken van ‘15 jaar innovatiekracht’. Het is namelijk de vijftiende keer dat de prijs wordt uitgereikt. Het evenement bestaat uit een innovatiemarkt en een programma van workshops en sprekers als Wiebe Draijer, Herman Wijffels, Prins Carlos de Bourbon de Parme en Joris Beckers. De middag wordt afgesloten met een borrel, en ook tijdens de rest van de dag is voldoende ruimte om te netwerken.