650.000 nieuwe klanten voor ING afgelopen halfjaar

03 augustus 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het klantbestand van ING is de afgelopen zes maanden met 650.000 gestegen tot 35,1 miljoen klanten. Daarmee zet de stijgende trend van de afgelopen jaren zich door. Volgens bestuursvoorzitter Ralph Hamers van ING is dat een gevolg van de 'Think Forward strategie'. Dat maakte ING bekend tijdens de presentatie van haar kwartaalcijfers. De groei van het aantal klanten vindt met name buiten de Benelux plaats.

ING heeft in het 1e halfjaar 2016 ongeveer 650.000 nieuwe particuliere klanten aangetrokken en ongeveer 350.000 klanten verkozen ING tot hun primaire bank. En Ralph Hamers verwacht dit aantal de komende jaren verder zal toenemen. "Doordat we een uitstekende bankervaring kunnen leveren, ben ik ervan overtuigd dat we dit groeiend aantal klanten in de komende jaren kunnen behouden en hen in staat stellen goed onderbouwde keuzes te maken", aldus de bestuursvoorzitter. 

ING - Resultaten en verwachtingen

Kwartaalcijfers

Het onderliggend nettoresultaat ING Bank in 2e kwartaal 2016 bedraagt €1.417 miljoen, een stijging van 26,7% in vergelijking met vorig jaar. Dit goede resultaat is met name een gevolg van de aanhoudende groei in kredietverlening tegen gezonde marges, en verbeterde prestaties bij Financial Markets.

“Al onze bedrijfsonderdelen presteerden goed en droegen bij aan het sterke onderliggende kwartaalresultaat voor belastingen van ING Bank van EUR 2.009 miljoen. De groei van de kredietverlening zette door met gunstige marges resulterend in een solide nettorenteresultaat, ondanks het lagerenteklimaat. Het resultaat voor belastingen toont ook een verbeterd resultaat bij Financial Markets, alsmede een eenmalige winst op de verkoop van Visa-aandelen. De lasten waren onder controle dankzij onze aanhoudende kostenbesparingsprogramma’s. De risicokosten waren laag: 39 basispunten van de gemiddelde naar risico-gewogen activa. Het onderliggende rendement op het eigen vermogen van ING Bank over het eerste halfjaar 2016 was 10,8%, in lijn met onze Ambitie 2017-doelstelling", aldus Ralph Hamers.