IBG Golftoernooi voor bankiers: Inschrijving is geopend

03 augustus 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Op 19 september vindt op de golfbanen van Golfbaan het Rijk van Nijmegen voor de 44ste keer het jaarlijkse IBG toernooi plaats – een interbancair golftoernooi voor financiële professionals werkzaam in de bankensector.

Het IBG kent een lange historie en wordt jaarlijks georganiseerd voor en door professionals die binnen het Nederlandse bankwezen werkzaam zijn. Dit jaar vindt alweer de 44ste editie plaats van het toernooi, dat onder meer wordt gehost door Golftrip4u, een organisator van golfreizen en golfevenementen. Op 19 september komen zo’n honderd golfers bij elkaar voor het toernooi, dat zal worden gehouden op de golfbanen van de Nijmeegse Golfvereniging het Rijk van Nijmegen. “Oude bomenlanen, uitdagende waste area’s en verrassende blinde holes bepalen het karakter van deze baan. De grote hoogteverschillen op deze golfbaan bieden een fantastisch uitzicht tot aan Duitsland”, aldus het organisatiecomité over de toernooilocatie van 2016.

Het organisatiecomité bestaat dit jaar uit de winnaars van het toernooi van vorig jaar (Barry Schellingerhout, Raymond Lups en Sander van Hoeve), aangevuld met Golftrip4u oprichter Frans Gschwind, die als centrale contactpersoon zal optreden. Het sportevenement wordt ook dit jaar weer mede mogelijk gemaakt door enkele sponsors, waaronder:  Onsight IT Security Experts, Mastercard, UL, Octas, VISA,  Liquit, Hof-Hoorneman Bankiers en ICS.

Golf

De inschrijving voor het toernooi, dat een beperkt aantal beschikbare plaatsen kent, is inmiddels geopend en is uitsluitend voorbehouden aan werknemers van een bank of financiële instelling, die in het bezit zijn van een NGF handicapkaart. Voor hun deelname wacht hen een dag-vullend programma, met ontvangst en koffie om 11 uur, de start van de wedstrijd (18-holes shotgun, individueel stableford met 3/4 hcp verrekening) om 12 uur, gevolgd door een prijsuitreiking en borrel om 5 uur ’s middags. Hierna volgt een BBQ buffet met voldoende gelegenheid tot netwerken met de overige aanwezigen. 

Schellingerhout, die werkzaam is als commercieel manager bij Octas, kijkt uit naar het jaarlijkse toernooi: “Het Interbancair Golftoernooi is een gezellig evenement waar je met vakgenoten bancaire inhoud combineert met golf. En met een afsluitende barbecue is mijn ervaring dat je heel veel krijgt voor je geld. Een aanrader voor elke golfende bankier!”