Microsoft lanceert mobiel betalen op Windows phone

23 juni 2016 Banken.nl 1 min. leestijd

Microsoft heeft zijn Wallet app uitgebreid met de mogelijkheid om contactloos te betalen via de NFC chip in zijn Windows phones. De geüpdatete versie van de Wallet is voor een beperkte groep gebruikers beschikbaar en heeft momenteel nog een gering aantal aangesloten betaalpartners.

Hoewel de lancering van de mobiele Wallets van Apple en Android al enige tijd geleden is, bleef Microsoft nog achter met het uitbrengen van een mobiele betaalfeature voor zijn Windows phones. Eerder deze week kwam de langverwachte update van Microsoft’s Wallet app, die nu ook gebruikt kan worden voor het uitvoeren van contactloze betalingen in winkels met geschikte betaalterminals. Hiervoor kon de app worden gebruikt voor het opslaan van klant- en lidmaatschapkaarten, zodat deze van het scherm van de smartphone gescand konden worden.

De geüpdatete versie van de app is voor een beperkt publiek beschikbaar. Alleen leden van het Windows Insider programma in de VS met een Lumia 650, 650 Dual SIM, 950 of 950XL waarop Windows 10 draait hebben toegang tot de nieuwe versie van de app. De mobiele betaalfeature maakt gebruik van een NFC chip, waarmee de smartphone dus moet zijn uitgerust om mobiele betalingen te kunnen maken. De lijst met betaalpartners is nog kort: alleen MasterCard en Visa zijn aangesloten. De lijst met ondersteunende banken bestaat op het moment van schrijven uit slechts vijf instellingen, maar drie toevoegingen aan de lijst zijn reeds aangekondigd.

Naar verwachting volgt later dit jaar de uitrol van de nieuwe Wallet-app naar andere Windows phone gebruikers.