Rabobank 2e in de Europese top 25 Corporate Startup Stars

13 juni 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Tijdens de Startup Europe Summit op 9 en 10 juni werd bekend gemaakt dat Rabobank op de tweede plaatst staat in de Europese top 25 “Corporate Startup Stars”. Corporate Startup Stars is een ranking met grote Europese organisaties die samenwerken met startups. Rabobank is de hoogst genoteerde bank en bleef Unilever net voor. Technologiebedrijf Cisco is als onbetwiste nummer 1 uitgeroepen.

De Britse innovatiestichting Nesta en Startup Europe Partnership stelden een ranglijst samen met de 25 bedrijven die in start-ups investeren. De lijst werd bekend gemaakt tijdens de Startup Europe Summit op 9 en 10 juni in Berlijn. Op de Startup Europe Summit ontmoeten technobedrijven, startups, investeerders, corporate ondernemingen en beleidsmakers elkaar om verbindingen met elkaar te leggen. Het doel: bruggen slaan om innovatie te bevorderen en te versnellen.

Europe’s 25 Corporate Startup Stars 2016

  1. Cisco
  2. Rabobank
  3. Unilever
  4. Telefonica
  5. Virgin
  6. Orange
  7. Telecom Italia
  8. BBVA
  9. KPN
  10. EDP
  11. KPMG
  12. RBS
  13. WPP
  14. Eneco
  15. MSD
  16. Microsoft
  17. Sky
  18. KLM
  19. Accenture
  20. SAP SE
  21. EDF
  22. Diageo
  23. BMW
  24. PWC
  25. METRO

Tweede plek voor Rabobank
'Deze tweede plek is een belangrijke erkenning voor wat een aantal mensen binnen de Rabobank al vroeg had gezien, namelijk het belang van startups', zegt Harrie Vollaard, hoofd Innovatie bij de Rabobank, die bij de Summit in Berlijn aanwezig is.

Harrie Vollaard

De Rabobank steunt startups al jaren actief, onder meer door haar bijdrage aan hackathons, Startupbootcamp en Holland Fintech. Ook binnen de eigen organisatie stimuleert de bank de ontwikkeling van nieuwe, frisse ideeën, zoals met de Moonshotcampagne. 'Na het Startup Fest Europe en alle activiteiten in het hele land waarbij we waren betrokken, is dit een fantastische bekroning. Als het gaat om het ondersteunen van startups, zie je dat de Rabobank een koploper is. Blijkbaar valt de buitenwereld dat ook op.'