Financiële sector nog steeds populair onder starters

01 juni 2016 Banken.nl 2 min. leestijd

Uit het jaarlijkse onderzoek van Universum naar de meest aantrekkelijke werkgevers voor studenten blijkt dat de financiële sector nog steeds veel interesse trekt. In de top 100 meest aantrekkelijke werkgevers voor Business en Commerce studenten staan maar liefst 10 banken en 4 verzekeraars/pensioenfondsen. Rabobank scoort het hoogst en staat op de 10e plek.

Universum, een specialist op het gebied van employer branding, voert jaarlijks onderzoek uit naar de meest aantrekkelijke werkgevers ter wereld volgens studenten. Daarnaast voert het bureau, dat in 1988 is opgericht in Zweden, vergelijkbaar onderzoek uit per regio, en zelfs per land. In totaal wordt jaarlijks van zo’n 40 landen de aantrekkelijkste werkgevers voor studenten in kaart gebracht, waarbij rankings worden opgesteld voor vijf verschillende studierichtingen: Business/Commerce, Engineering/IT/Natural Sciences, Health/Medicine, Humanities/Liberal Arts/Education, en Law.

Universum Netherlands Most Attractive Employers

Universum heeft onlangs de resultaten van de Nederlandse versie van het onderzoek bekendgemaakt. In totaal vulden bijna 20.000 studenten van 33 universiteiten 60.705 werkgeverevaluaties in. Op basis van het onderzoek hebben de onderzoekers voor elk van de vijf studierichtingen een ranglijst opgesteld, waaronder een top 100 van de meest aantrekkelijke werkgevers voor Business/Commerce studenten (6.824 respondenten).

Financiële dienstverlening
In de lijst met meest aantrekkelijke werkgevers voor Business/Commerce studenten staan maar liefst 14 spelers uit de financiële dienstverlening. De hoogst geplaatste bank in de lijst is Rabobank, die de tiende plaats heeft bemachtigd. Rivalen ING Group en ABN AMRO presteren minder goed dan Rabobank, maar staan nog steeds in het bovenste kwart van de lijst, met respectievelijk een 21e en 24e plek.

Toezichthouder De Nederlandsche Bank scoort daarna het hoogst in aantrekkelijkheid, en staat op de 31e plek. Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs staat op #39 en private bank Van Lanschot Bankiers staat vier plaatsen lager op #43. De overige banken in de lijst zijn JP Morgan (#47), Deutsche Bank (#50), Barclays (#58) en Morgan Stanley (#62).

Naast de tien banken staan er ook vier spelers uit de pensioen- en verzekeringsbranche in de lijst. Delta Lloyd en Achmea pakken respectievelijk de 60e en de 66e plek. Ook Aegon en Allianz staan in de lijst – zij pakken de 84e en de 86e plaats.