Credion en Topicus-platform Fyndoo werken samen

01 juni 2016 Banken.nl 2 min. leestijd

Topicus heeft onlangs een nieuwe dienst gelanceerd, genaamd Fyndoo. Fyndoo, een FinTech-platform voor MKB-financiering, heeft onlangs een samenwerking afgesloten met zakelijk kredietadviseur Credion. Een geautomatiseerd systeem zorgt ervoor dat de kredietaanvragen van MKB-ers worden gecheckt langs alle knock-out criteria van vijftig verschillende financiers. Credion voorziet deze ondernemers van advies.

Topicus Fintech Software heeft onlangs het platform ‘Fyndoo, The Growth Accelerator’ gelanceerd. Via het platform maakt het softwarebedrijf het voor ondernemers in het MKB mogelijk om aanbieders van financiering te kunnen vinden die aansluiten op hun wensen en profiel. Op het platform stellen zij een productenmix samen, die zij volledig digitaal kunnen aanvragen. Ook het inlezen van de jaarrekening van de onderneming is geautomatiseerd, waardoor de aanvragen bij de potentiële geldverstrekkers altijd eenduidig digitaal binnenkomen.

Credion en Topicus-platform Fyndoo werken samen

V.l.n.r. Jacob Nammensma, Directeur Credion Associatie; Wouter Pollmann, Directeur Topicus Fintech Software; Paul Kamphuis, Sr. Consultant Topicus Fintech Software; Michiel Schipper, Directeur Topicus Fintech Software; Carlo van der Weg, Directeur Credion Associatie; Joris Nijboer, Manager Fyndoo.

Fyndoo omvat bovendien de knock-out criteria van 50 verschillende financieringsinstellingen. De aanvraag van de ondernemer wordt langs deze criteria gehouden, waardoor automatisch bepaalde financiers worden weggestreept en uiteindelijk alleen de geldverstrekkers overblijven die passen bij de ondernemerswens. “Fyndoo verbindt, ondersteunt én organiseert”, aldus de initiatiefnemers. Alle aanbieders van MKB-financiering kunnen zich bij het platform aansluiten.

Samenwerking Credion
In een recent persbericht maakt Topicus bekend dat Fyndoo een samenwerking heeft gesloten met zakelijk kredietadviseur Credion. Credion is met 40 vestigingen marktleider op het gebied van advies over MKB-ondernemingsfinanciering. Ondernemers die hun kredietaanvraag via Fyndoo regelen, kunnen daar sinds kort ook advies bij ontvangen van een financieel deskundige van Credion. Zo wordt de kans voor ondernemers vergroot dat zij een krediet krijgen van een van de gewenste financiers, en biedt het platform aanbieders als banken, verzekeraars en particuliere financiers een manier om hun distributie te vergroten en klanten te vinden die aan de criteria van hun financierinsportefeuille voldoen.

“Voor iedere partij levert de samenwerking tijdswinst, kostenbesparing én verbreding klantenbestand op, maar ook gemak en duidelijkheid”, aldus Joris Nijboer, Manager van Fyndoo.