Premier Mark Rutte spreekt op Crowdfunding Day

25 mei 2016 Banken.nl 1 min. leestijd

Vandaag, tijdens Crowdfunding Day Europe, zal minister-president Mark Rutte in gesprek gaan met succesvolle crowdfunders als Kickstarter, Peerby en Omapost over de kansen die crowdfunding Nederland biedt. 

Crowdfunding is booming in Nederland. Met €128 miljoen opbrengst in 2015 is de markt voor de derde keer op rij verdubbeld. Ook wordt crowdfunding in steeds meer sectoren ingezet, zoals voor vastgoed, franchises en voor agrarische projecten. Kortom: crowdfunding helpt steeds meer Nederlandse ondernemers verder. 

Crowdfunding Day Europe is het grootste congres over crowdfunding van Europa. Het evenement wordt georganiseerd door Simon Douw, managing partner van crowdfunding adviesbureau Douw&Koren, en zal de Amsterdam ArenA vandaag veranderen in “Europa’s crowdfunding epicentrum”, aldus de organisator. Tijdens het congres delen internationale visionairs, crowdfunding experts, succesvolle campagnes en bekende crowdfunding platforms hun visie op en kennis over crowdfunding in een vol programma van dertig keynotes, intieme sessies en interactieve workshops.

Crowdfunding Day 2016

Tijdens Crowdfunding Day Europe 2016 is ook onze eigen minister-president Mark Rutte aanwezig. Gedurende het congres zal Rutte in gesprek gaan met drie zeer succesvolle crowdfunders: Jon Leland van Kickstarter, Daan Weddepohl van Peerby en Wilbert van de Kamp van Omapost.

Met ruim 100.000 succesvolle projecten en een opbrengst van ruim $2 miljard is Kickstarter één van de meest toonaangevende platforms ter wereld. De Nederlandse projecten Peerby en Omapost behaalden beiden recentelijk het nieuws. Peerby haalde in korte tijd €2 miljoen op voor de uitbreiding van het deelplatform en sociaal initiatief Omapost zorgde voor grote maatschappelijke impact. 

Naast minister-president Mark Rutte leveren ook Joris Luyendijk, Jon Leland van Kickstarter, Rien Nagel van de raad van bestuur van Rabobank en Miquel Ballester van Fairphone, een exclusieve bijdrage.