ING en KNAB spreken over toekomst banken tijdens TALX

31 maart 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen

Tijdens The Amsterdam Leadership Xchange (TALX) die op 21 en 22 april plaatsvindt in de RAI, wordt dit jaar extra aandacht besteedt aan finance en de bankenindustrie. Het innovatie en disruptie evenement heeft onder meer René Frijters van Knab en Benoit Legrand van ING op het programma staan.

Op 21 en 22 april vindt The Amsterdam Leadership Xchange (TALX) plaats, een evenement over disruptie en innovatie dat naar verwachting zo’n 5.000 bezoekers uit 13 verschillende industrieën zal trekken. Tijdens het evenement kunnen de bezoekers leren - van innovatieve bedrijven zelf - om innovatie in de bedrijfsvoering te verwerken, innovatie te gebruiken om kosten te besparen en om meer te weten te komen over de uitdagingen in de sector. TALX biedt onder meer een Experience Centre waar circa 50 exposanten op zo’n 2.000m2 bezoekers introduceren met nieuwe technologie als 3D printers, virtual reality, drones en zelfrijdende auto’s.

ING en KNAB bij TALX

Op de twee dagen worden in totaal 17 verschillende paneldiscussies georganiseerd over uiteenlopende onderwerpen. Van de automobielindustrie tot de advocatuur en van het onderwijs tot 3D printing en future of payments. Voor deze paneldiscussies is een groot aantal sprekers verzameld, waaronder ook een aantal prominenten uit de financiële sector. Zo wordt de paneldiscussie ‘de toekomst van de bankenindustrie’ gevoerd door onder meer Benoit Legrand, Head of FinTech bij ING, en Knab oprichter en CEO René Frijters. Andere deelnemers aan deze discussie zijn Nick Bortot, ex-Binckbankier en het brein achter mobiele beleggingsapp BUX, PwC partner Eugenie Krijnsen en Robin Fransman, Head Financial Sector bij De Argumentenfabriek.

Naast ING, BUX, Knab en PwC zijn ook ABN AMRO, financieringsmarktplaats Funding Circle aan het evenement verbonden als kennispartner. Funding Partner Country Manager Jeroen Broekema zal deelnemen aan de paneldiscussie ‘Investeren in Disruptive Technologie’ en ABN AMRO sector specialist David Kemps draagt bij aan het evenement op het gebied van 3D-printen. Ook afgevaardigden van zakelijke dienstverleners EY, Roland Berger en Accenture dragen bij aan verschillende programmaonderdelen.