Equens behoort tot beste 9 ICT werkgevers van NL

23 maart 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Betaalverwerker Equens is benoemd tot een van de 9 beste ICT-werkgevers van Nederland. Dat blijkt uit de 2016-editie van het Top Employers Institute’s wereldwijde beste werkgeversonderzoek. Het onderzoek naar de Nederlandse ICT-arbeidsmarkt wijst uit dat Equens al voor de zevende keer voldoet aan de strenge eisen voor de Top Employers-certificering.

Sinds 1991 wordt er door het Top Employers Institute jaarlijks onderzoek gedaan naar de prestaties van bedrijven op het gebied van HR-beleid en arbeidsomstandigheden. Op basis van het onderzoek worden bedrijven die aan een set hoge eisen voldoen voor hun inspanningen beloond met het Top Employers-certificaat, een formeel keurmerk voor hoge standaarden op het gebied van goed werkgeverschap. In de onderzoeksmethodiek besteedt het instituut aandacht aan negen verschillende HR-domeinen: Talent Strategy, Workforce Planning, On-boarding, Learning & Development, Performance Management, Leadership Development, Career & Succession Management, Compensation & Benefits en Company Culture. 

Equens - Top Employer ICT 2016

Jaarlijks onderzoekt het instituut wereldwijd de HR-praktijken van honderden organisaties, waaronder ook spelers die actief zijn in Nederland. Naast een algemene lijst van Nederlandse werkgevers*, brengt Top Employers Institute ook specifieke lijsten uit voor de ICT en de Cure & Care sector uit. Uit het onderzoek naar de Nederlandse ICT-arbeidsmarkt blijkt dat betaalverwerker Equens tot de in totaal negen beste ICT werkgevers van Nederland behoort. Ook pensioenuitvoerder APG staat in deze lijst. 

Voor Equens is het de zevende keer dat het certificaat in ontvangst genomen wordt. Het wordt op deze manier opnieuw bevestigt dat Equens “voldoet aan hoge eisen op het gebied van arbeidsvoorwaarden, opleiding en training, interne promotiekansen, werksfeer, bedrijfscultuur en innovatie”, aldus Jos van der Steen, General Manager HRM bij de betalingsverwerker. “Bij ons kun je rekenen op een internationale, dynamische werkomgeving en een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden. We hechten groot belang aan een gezonde balans tussen werk en privé.” Ook biedt het bedrijf via de Equens Academy een scala aan ontwikkelingsmogelijkheden aan zijn ICT-werknemers. “Het is goed te constateren dat onze uitstekende arbeidsvoorwaarden en opleidingsmogelijkheden wederom hebben geleid tot deze erkenning”, sluit Van der Steen af. 

* In de algemene lijst met beste werkgevers volgens het onderzoek staan ook financiële toezichthouders De Nederlandsche Bank en AFM.