DNB en AFM ook dit jaar gecertificeerd Top Employer

15 februari 2016 Banken.nl 1 min. leestijd

Het wereldwijde Top Employers Institute heeft in 2016 opnieuw De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) de certificering ‘Top Employers Nederland’ toegekend. In 2015 werden de toezichthouders ook waardig gevonden om het keurmerk voor goed werkgeverschap te dragen.

Top Employers Nederland
Jaarlijks deelt het Top Employers Institute certificeringen uit aan de beste werkgevers ter wereld, en zo ook in Nederland. Het instituut voert diepgaand onderzoek uit naar de arbeidsomstandigheden van werkgevers wereldwijd, en als deze aan bepaalde voorwaarden voldoen dan krijgen deze bedrijven een kwaliteitscertificaat – een soort keurmerk voor goed werkgeverschap. Belangrijke criteria in het onderzoek zijn een vooruitstrevende HR-omgeving met uitstekende arbeidsvoorwaarden en uitgebreide programma’s voor talentontwikkeling.

DNB en AFM - Top Employer

DNB en AFM
Net als in 2015, zijn ook dit jaar financiële toezichthouders de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB) gekwalificeerd als Top Employers Nederland. Het is voor DNB het vijfde jaar op rij dat haar werkgeverschap als een van de beste wordt bevonden in Nederland. DNB in een recent persbericht: “De certificering geeft (toekomstige) werknemers en andere stakeholders het vertrouwen dat zij kiezen voor een organisatie die wordt erkend als een van de beste werkgevers in Nederland. DNB is er dan ook trots op dat de certificering ook dit jaar is toegekend.”

In de wereldwijde certificering zijn meerdere banken terug te vinden, waaronder ook BNP Paribas – die ook in 2014 gecertificeerd werd – Citi Group, Deutsche Postbank, Santander, Societe Generale en ook ING in vier verschillende landen, maar niet in Nederland.