Instellingen betaalpas wijzigen via de ABN AMRO app

18 maart 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ABN AMRO heeft weer een aantal functies toegevoegd aan haar mobiel bankieren app. Zo kunnen klanten die buiten Europa op reis gaan via de app hun betaalprofiel wijzigen van ‘Europa’ naar ‘Wereld’. Ook is het nu mogelijk om je betaalpaslimiet voor geld- en betaalautomaten aan te passen via de app. De apps van ING, Rabobank, SNS en Bunq bieden overigens vergelijkbare functionaliteiten.

Klanten van ABN AMRO kunnen nu via hun mobiel bankieren app zelf een aantal instellingen op hun betaalpas wijzigen. De bank zegt hiermee in te willen spelen op de wens van klanten om alles wat met betalen te maken heeft zoveel mogelijk zelf via de Mobiel Bankieren app te kunnen regelen, op het moment dat het hen uitkomt.

ABN AMRO - Mobiel bankieren app

Van ‘Europa’ naar ‘Wereld’
Via de ABN AMRO app is het voor klanten nu mogelijk om hun betaalprofiel te wijzigen van ‘Europa’ naar ‘Wereld’, waardoor zij direct contant geld kunnen opnemen bij een geldautomaat en kunnen betalen met hun betaalpas. Door de introductie van de koppeling met locatievoorzieningen (voor iOS) in de telefoon kunnen klanten die dat willen hun Mobiel Bankieren app zo instellen, dat ze automatisch een seintje krijgen om hun betaalprofiel aan te passen als ze buiten Europa zijn.

Aanpassen betaallimiet
Ook is het nu eenvoudig de betaalpaslimiet voor geld- en betaalautomaten aan te passen via de app. Dit betekent bijvoorbeeld dat klanten vlak voordat zij een grote aankoop willen betalen, zelf hun betaalpaslimiet kunnen verhogen en daarna weer kunnen verlagen.

Beter leesbaar
Een andere verbetering is dat de app gebruiksvriendelijker wordt qua leesbaarheid. Als de klant de tekstgrootte in zijn toestel heeft aangepast, wordt die nu overgenomen in de app. Daarnaast is het contrast van alle schermen sterk verbeterd.