ABN AMRO CFO Kees van Dijkhuizen voor de klas

15 maart 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Koningin Máxima luidde gisteren de zesde editie in van de nationale Week van het Geld. Daarmee gaf ze de aftrap van een week met zo’n 4.500 gastlessen door bankmedewerkers in het kader van Bank voor de Klas. Tijdens de gastles leren scholieren van alles over verstandig omgaan met geld. Hiermee wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd.

ABN AMRO CFO voor de klas

Namens ABN AMRO gaf CFO Kees van Dijkhuizen les aan groep 6 van basisschool De Twaalfruiter in Vleuten. Ernst Boekhorst, directeur ABN AMRO Foundation: "ABN AMRO vindt financiële educatie van kinderen een enorm belangrijk onderwerp voor kinderen. Met het geven van gastlessen door onze medewerkers hoopt de bank kinderen op een leuke manier verstandig te leren omgaan met geld. Als kinderen goed met geld om kunnen gaan, dan hebben ze daar hun hele leven profijt van."

Kees van Dijkhuizen - ABN AMRO

Kennis en expertise delen

Van 14 tot en met 18 maart zullen ruim 150 ABN AMRO medewerkers voor de klas staan om hun kennis en expertise te delen met kinderen. Leerlingen doen een interactieve quiz over geld. Hierin is aandacht voor verschillende thema’s, zoals ‘zelf geld verdienen’ en ‘sparen en vooruitkijken’. Naar aanleiding van de quiz komen de kinderen vaak ook zelf met vragen uit de praktijk, zoals: "Waar bewaart de bank al dat geld?"

Week van het Geld

De Week van het Geld wordt georganiseerd door Wijzer in Geldzaken. In het kader van het financieel gastlesprogramma Bank voor de Klas krijgen de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen tijdens de Week van het Geld bezoek van diverse banken. De lessen hebben als doel leerlingen te leren omgaan met geld. Aan de hand van verschillende onderwerpen rondom het thema geld (zoals sparen, zakgeld en lenen) worden leerlingen financieel bewuster gemaakt.