Funding Circle trekt Jörg Asmussen aan als bestuurslid

11 maart 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Online marktplaats voor MKB-financiering Funding Circle heeft er een nieuw bestuurslid bij. Jörg Asmussen, voormalig bestuurslid van de Europese Centrale Bank, heeft zich bij de raad van bestuur van de alternatieve financier aangesloten. Funding Circle CEO Samir Desai laat weten ‘verheugd’ te zijn over de komst van de invloedrijke Duitse econoom.

Jörg Asmussen is een Duitse econoom en beleidsmaker die de afgelopen jaren meerdere high-profile functies heeft bekleed in de publieke sector. Tussen 2008 en 2012 was hij staatssecretaris van het Duitse Ministerie van Financiën, evenals voorzitter van financiële toezichthouder BaFin, en van 2014 tot 2015 was Asmussen actief als staatssecretaris voor het Ministerie van Arbeid en Sociale Zaken. In de periode daartussen was Asmussen van 2012 tot 2013 uitvoerend bestuurslid bij de Europese Centrale Bank (ECB), en was vanuit deze functie ook afgevaardigde van de ECB voor de G7 en G20 bijeenkomsten.

Funding Circle

Onlangs heeft Funding Circle bekendgemaakt dat Asmussen zich bij de raad van bestuur van deze online financieringsmarktplaats voor het MKB heeft gevoegd. Funding Circle is een van oorsprong Brits crowdfunding platform, dat sinds het najaar van 2015 ook actief is in de Nederlandse markt. Met een totaal uitgeleend vermogen van meer dan €1,8 miljard aan ruim 15.000 MKB-ondernemingen wereldwijd, is Funding Circle een van de grootste spelers in de online kredietmarktplaats-branche.

Samir Desai, CEO en mede-oprichter van Funding Circle, zegt onlangs in een reactie op de nieuwe aanwinst: “Onze visie bij Funding Circle is het bouwen van een wereldwijd platform, waar het midden-en kleinbedrijf toegang krijgt tot financiering van een diverse groep investeerders. In de afgelopen twaalf maanden hebben wij een grote groei doorgemaakt, mede dankzij de uitbreiding naar Continentaal Europa. Ik ben verheugd dat Jörg ons team komt versterken. Zijn ervaring en expertise is van grote waarde voor ons.” Jeroen Broekema, Directeur Funding Circle Nederland voegt toe: “Het is geweldig dat Jörg de passie voor MKB’s met ons deelt. Wij kijken ernaar uit om samen de financiële sector te transformeren. Zijn ervaringen in de Europese regelgeving en unieke kijk op de uitdagingen voor het MKB zijn van onschatbare waarde voor ons.”

Ook Asmussen zelf is zeer te spreken over zijn nieuwe functie: “Ik ben opgetogen om toe te treden tot het bestuur van Funding Circle. Het bedrijf staat voor innovatie in de financiële dienstverlening en behoort tot de top van de sector. Funding Circle helpt het MKB heel simpel, transparant en snel aan krediet en bevordert daarbij ook de economische groei. Ik ben onder de indruk van de hoge mate van professionaliteit bij het Funding Circle management-team en daarmee het beleid binnen het bedrijf.”