Nieuwe marktplaats voor crowdfunding van start

24 april 2015 Banken.nl 2 min. leestijd

Opnieuw is er recentelijk een crowdfunding ‘verzamelwebsite’ gelanceerd. Na Fundwijzer.nl en Fundipal.nl, is nu ook Crowdfundmarkt.nl gestart. De nieuwe marktplaats biedt kieskeurige investeerders de mogelijkheid alle projecten te vinden en met elkaar te vergelijken. Crowdfundmarkt is een zelfstandig en onafhankelijk initiatief met als doel de vraag naar en aanbod van projecten in crowdfunding bij elkaar te brengen.

Crowdfunding blijft een vlucht nemen in Nederland. In 2014 zag de Nederlandse crowdfundingmarkt opnieuw een verdubbeling – naar €63 miljoen – ten opzichte van het jaar ervoor. Douw & Koren, een adviesbureau gespecialiseerd in crowdfunding becijferde verder dat er vorig jaar zo’n 2.000 projecten met behulp van crowdfunding zijn gefinancierd.

Crowd-Funding

Fundwijzer.nl en Fundipal.nl
Naast alle afzonderlijke websites met crowdfunding-initiatieven in Nederland, waren er tot voor kort geen websites die een compleet overzicht gaven over de diverse aanbieders van crowdfunding. Daar is de afgelopen weken echter snel verandering in gekomen. Onlangs schreef Consultancy.nl al over de lancering van Fundwijzer.nl, een initiatief van corporate finance kantoor Middenduin en Quant Base, een bureau onder meer gespecialiseerd in data-analyse en Big Data. Fundwijzer.nl biedt investeerders een overzicht van alle projecten en proposities van inmiddels zo’n 28 crowdfunding platformen. Kort daarop schreven we over de lancering van Fundipal.nl, een initiatief van de crowdfunding experts van Douw & Koren. Fundipal.nl biedt onder meer een overzicht van de kosten voor het gebruik van de crowdfundingplatforms, de verschillende vormen van financiering die zij aanbieden en of er sprake is van een AFM vergunning of ontheffing.

Jeroen-van-der-Beek-en-Frank-van-der-Linden---Crowdfundmarkt

Crowdfundmarkt.nl
Inmiddels is er een derde speler die inspeelt op de toenemende markt voor crowdfunding: Crowdfundmarkt.nl werd onlangs ontwikkeld door Jeroen van der Beek en Frank van der Linden, beiden werkzaam bij Eneco, respectievelijk als Investment Analyst en Sr. Investment Analyst. Crowdfundmarkt.nl biedt kieskeurige investeerders de mogelijkheid om alle crowdfundingprojecten te vinden en met elkaar te vergelijken. Het is een zelfstandig en onafhankelijk initiatief met als doel de vraag naar en aanbod van projecten in crowdfunding bij elkaar te brengen. Bezoekers van Crowdfundmarkt die op zoek zijn naar actuele projecten om in te investeren, kunnen op basis van diverse criteria (locatie, categorie, type financiering, financieringsduur, rendement, organisatievorm, zekerheden) de projecten met elkaar vergelijken.

Tevens beschrijven bezoekers hun ervaringen met zowel projecten als met aanbieders en lezen ze reviews van andere bezoekers. De projecten worden vervolgens in samenspraak met de platformen op Crowdfundmarkt geplaatst. Hierdoor is complete, actuele en betrouwbare informatie geborgd, aldus de initiatiefnemers.