ING Quantitative Analytics expert op Double Effect seminar

02 maart 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Op vrijdag 15 februari organiseerde Double Effect de seminar “Why simple things have become complex”. Drona Kandhai, hoofd van Front-Office Quantitative Analytics bij ING, gaf tijdens de seminar een presentatie over het gebruik van Credit Value Adjustment (CVA).

De seminar vond plaats op de Duisenberg School of Finance en werd bijgewoond door tientallen kwantitatieve studenten. Naast Kandhai verzorgden ook financiële experts Michel Vellekoop (UvA), Berend Roorda (Universiteit Twente) en drie consultants van adviesbureau Double Effect (Martijn Oostenrijk, Bert-Jan Nauta en Jaroslav Krystul) een presentatie.

How did CVA turn plain vanilla swaps into one of the most exotic derivatives?

In zijn presentatie “How did CVA turn plain vanilla swaps into one of the most exotic derivatives?” ging Drona Kandhai in op de complexe wereld van Credit Value Adjustment (CVA). Kortgezegd geeft de Credit Value Adjustment (CVA) de marktwaarde weer voor kredietrisico op tegenpartij. Ofwel, het verschil tussen een risicovrije portefeuille en de daadwerkelijke marktportefeuille waarin de kans op een default van de tegenpartij wordt meegenomen. Tijdens de presentatie van de ING medewerker werden complicaties behandeld in de verschillende methodes om de CVA van een derivaat te berekenen. De nadruk lag ook op praktische aspecten, waarbij een belangrijke tekortkoming simpelweg gebrek aan rekencapaciteit van computers is.

Borrel
Tot slot van de seminar was er nog een korte aansluitende borrel waar studenten de kans kregen om in gesprek te gaan met Drona Kandhai.