Clear2Pay en Atos bieden samen SEPA diensten

09 april 2008 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen

Integri (een autonome business unit van Clear2Pay) heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met ICT dienstverlener Atos Origin om gezamenlijke testoplossing te leveren voor de toekomstige implementatie van Single Euro Payments Area (SEPA).

De dienstverleners lanceren een complete “SEPA test service”. Dit nieuwe dienstenpakket laat banken toe te verifiëren of hun IT-systemen en -werkwijzen conform de SEPA-richtlijnen zijn. In eerste instantie worden de diensten aangeboden om “SEPA Credit Transfer” (SCT) en “SEPA Direct Debit” (SDD) te testen, in een latere fase wordt de “Card Framework”- of SCF-oplossing toegevoegd.

De introductie van SEPA heeft tot doel elke Europese burger de mogelijkheid te bieden om overal in Europa te betalen zoals hij dat kan in eigen land d.w.z. met hetzelfde gemak en dezelfde efficiëntie als bij een binnenlandse betaling. De SEPA-implementatie heeft evenwel ingrijpende gevolgen voor de ICT-diensten van een bank aangezien de richtlijn een impact heeft op zowel de betaalproducten die worden aangeboden aan de eindgebruiker als op de elektronische processen in het back-office. Het is voor een bank bijgevolg uiterst belangrijk om zo snel mogelijk “SEPA compliant” te zijn.

De samenwerking tussen Atos Origin en Integri geeft banken toegang tot een geïntegreerde totaaloplossing voor al hun SEPA-testbehoeften. Integri levert alle technologie alsook de knowhow voor de elektronische overdracht van data bij zowel interbancaire transacties als transacties van consumenten naar banken. Atos Origin levert de ondersteuning van de banken bij de concrete implementatie van het testplan met consulting en technische diensten. Afhankelijk van de wensen en noden van de verschillende financiële instellingen kunnen beide partners hun aanbod aanpassen.

André Geunens, Marketing Directeur van Atos Origin over het nieuwe dienstenpakket: “Het testen van technologie hoort tot onze kernactiviteit. Met dit aanbod laten we banken toe een aanzienlijke winst te realiseren en hun producten sneller op de markt te brengen. De samenwerking met Integri heeft tot doel de banken te helpen bij de complexe SEPA-migratie en de algemene kwaliteit van het nieuwe betaalmiddel te optimaliseren.”

Jan De Meester, General Manager bij Integri / Clear2Pay voegt toe: “We zijn verheugd mee te kunnen bouwen aan het nieuwe Europese financiële landschap. Met meer dan 15 jaar ervaring in het testen van elektronische betalingstransacties vertrouwen wij erop dat we samen met onze partner een allesomvattende oplossing kunnen aanbieden voor een succesvolle implementatie van dit ambitieuze Europese project.”