Deutsche Bank schrapt 23.000 banen, vooral back-office

16 september 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

Bij Deutsche Bank ligt naar verluidt het plan om 23.000 banen te schrappen – ongeveer een kwart van het totale personeelsbestand. Het reorganisatieplan van nieuwe CEO John Cyran zal voornamelijk banen gaan kosten bij de IT-afdeling, en via het verkopen van dochtermaatschappij PostBank. Dat meldt persbureau Reuters recentelijk.

Per 1 juli is John Cyran de nieuwe topman van Deutsche Bank, sinds het aftreden van zijn voorgangers Jürgen Fitschen en Anshu Jain. Naar verluidt werkt Cyran al langere tijd aan een omvangrijk reorganisatieplan. Volgens persbureau Reuters heeft de CEO dit plan afgelopen weekend aan de raad van commissarissen voorgelegd.

Deutsche Bank

23.000 banen
Volgens anonieme bronnen van Reuters zou het gaan om een reductie van ongeveer 23.000 banen. Als de reorganisatie doorgaat, zal het personeelsbestand van Deutsche Bank met ongeveer een kwart worden teruggebracht, naar ongeveer 75.000. Vooral bij de IT-afdeling vervallen veel banen, maar ook het afstoten van dochter PostBank zorgt voor een flinke vermindering van het aantal werknemers. Zo zou Oostenrijkse bank BAWAG interesse hebben in de Duitse retail bank.

Volgende maand zal Deutsche Bank meer informatie over de reorganisatie naar buiten brengen. De reorganisatie zal de bank helpen om zijn kosten omlaag te brengen – eerder in 2015 kondigden de bestuurders een ingrijpende koerswijziging aan. De Duitse bank wil de kosten met €3,7 miljard verlagen in de komende vijf jaar.