DeGiro komt met kosteloos beleggingsplatform DeZiro

02 september 2015 Banken.nl 2 min. leestijd

De snelst groeiende Onlinebroker in Europa DeGiro gaat een nieuw revolutionair handelsplatform lanceren, waarop beleggers wereldwijd kosteloos aandelen kunnen kopen en verkopen. Dat maakte de onlinebroker bekend. Het nieuwe platform DeZiro is gratis dankzij inkomsten grotendeels uit advertenties.

Kosteloos platform in 20 landen

In de komende twaalf maanden wil DeGiro het kosteloos platform in twintig landen uitbrengen. Beleggers kunnen zich nu al aanmelden om mee te doen. In Nederland wordt het platform nog niet aangeboden. Toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) staat geen reclame toe bij een broker. Onlinebroker DeGiro lanceert het nieuwe platform naast het huidige platform. Volgens DeGiro directeur Gijs Nagel kunnen beleggers zo zelf kiezen of zij gratis willen handelen, maar met advertenties, of betaald en advertentievrij. Beleggers kunnen op het platform DeZiro ook handelen in onder meer ETF´s en derivaten tegen marginale tarieven.

DEZIRO - Free stock trading worldwide

Online handelen radicaal veranderen

“Wij zijn er trots op dat we het kopen en verkopen van aandelen in Europa met DeGiro radicaal veranderd hebben. De kosten hebben we met meer dan 80% omlaag gebracht. Maar dat vinden we niet genoeg. Wij willen het online handelen volledig overhoop halen. Voor bepaalde soorten handel moet er een gratis kosten optie komen. We zijn met aandelen begonnen, maar we geloven dat het kosteloze op advertenties gebaseerde model in de toekomst een grote rol zal gaan spelen. Als het bedrijfsleven over zo’n tien jaar terugkijkt, dan zal het concept om voor online handel te betalen als absurd worden beschouwd. Nu is dan ook het moment aangebroken om een strategische verandering in te zetten”. Dat zegt DeGiro topman en oprichter Gijs Nagel op Finanzen.net, het grootste financiële Portal in Duitsland.

Google als grote voorbeeld

Banken.nl meldde op 13 maart 2015 in een nieuwsbericht over DeGiro dat oprichter Gijs Nagel het aanbieden van aandelen en opties vergelijkt met wat Google doet. ‘’Zoals Google zijn zoekacties verwerkt. Dat doen we goedkoop, maar het is als dienst wel te kopiëren. Daarom willen we zo snel mogelijk in alle Europese landen zitten en er marktleider worden”, aldus Nagel. De topman verwacht dat over vijf jaar dergelijke online brokerdiensten gratis zijn en dat ze geld verdienen met advertenties.