Online broker DeGiro gaat buiten Europa uitbreiden

13 maart 2015 banken.nl

Online broker DeGiro overweegt om zijn diensten ook buiten Europa aan te bieden. DeGiro heeft ondermeer Australië en de Verenigde Staten op het oog. Dat zegt DeGiro oprichter Gijs Nagel in De Financiële Telegraaf.

Europese uitrol eind dit jaar een feit

De online broker is van plan om eind dit jaar in alle eurolanden zijn diensten aan te bieden. Het bedrijf is al ver gevorderd met uitbreiding in de eurolanden. DeGiro gaat nog dit jaar zijn diensten aan vier eurolanden, Noorwegen, Finland, Ierland en Groot Brittannië in hun eigen taal aanbieden.

Gijs Nagel - DEGIRO

Eind dit jaar BinckBank ingehaald

DeGiro blijkt al stevig op weg om de markt van traditionele banken in Europa open te breken. In Denemarken bijvoorbeeld ging de online broker al tot 80% onder de gemiddelde prijs zitten. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) bevestigde tegenover De Financiële Telegraaf dat De Giro in Nederland tot de goedkoopste aanbieders behoort. De online broker verwacht dit jaar voor €30 miljard aan orders te verwerken. De particuliere belegger stroomt massaal toe. “Soms krijgen we duizenden aanmeldingen per week. Eind dit jaar hebben we BinckBank in marktaandeel ingehaald”, zegt DeGiro topman Gijs Nagel in DFT. BinckBank heeft rond 40% van de markt in handen.

Verschuivend verdienmodel

Gijs Nagel maakt een nuchtere analyse, door te stellen dat wat DeGiro doet niet zo complex is. Het zo goedkoop mogelijk online aan- en verkopen van allemaal dezelfde aandelen en opties, vergelijkt Nagel met wat Google doet. “Zoals Google zijn zoekacties verwerkt. Dat doen we goedkoop, maar het is als dienst wel te kopiëren. Daarom willen we zo snel mogelijk in alle Europese landen zitten en er marktleider worden”, zegt Nagel in DFT. Nagel denkt dat op termijn - hij verwacht over vijf jaar - dergelijke online brokerdiensten gratis zijn. “Dan verdienen ze geld met advertenties”, aldus de topman van DeGiro.

Conflict met BinckBank, of niet?

DeGiro is, zoals eerder vermeld op Banken.nl, nog wel verwikkeld in een conflict met BinckBank. DeGiro stelde dat BinckBank, anders dan de advertentieteksten beloven, via het door BinckBank mede opgezette optieplatform TOM niet de goedkoopste order voor klanten aanbiedt. BinckBank eist rectificatie of overweegt anders een rechtzaak. DeGiro handelt nu standaard via de beurs Euronext. “Dat levert de beste prijzen”, zegt Nagel. Wel zegt hij TOM als alternatieve beurs toch te willen inschakelen. “Als klanten dat willen, dan gaan we dat aanbieden. Het is een misverstand om te denken dat we ruzie met TOM hebben. Als de klant via TOM wil handelen, dan leiden we onze klanten daar naartoe”, zegt Nagel in DFT.

Nieuws

×

Meer nieuws over