AliPay gaat na Walmart partnership aan met KFC

28 augustus 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

De bijna 5.000 restaurants van Kentucky Fried Chicken in China bieden sinds kort Alipay aan als nieuwe betaalmethode. Bij de fastfood restaurants kan tegenwoordig betaald worden met de mobiele Wallet van e-commerceconcern Alibaba Group. KFC is na Walmart de tweede grote Amerikaanse speler die contactloze betalingen via Alipay accepteert.

In december 2004 lanceerde Alibaba Group Alipay, een aanbieder van veilige en betrouwbare online en mobiele betaaldiensten voor marktplaatsen. Via de app van Alipay kunnen gebruikers hun mobiel betalingen uitvoeren via het scannen van een QR-code. Bovendien levert de app extra informatie over de winkel waarin de app gebruikt wordt, en krijgen klanten toegang tot (exclusieve) kortingsbonnen. In december 2013 bereikte Alipay ruim 300 miljoen geregistreerde gebruikers en anno 2015 is het nog steeds een van de belangrijkste onderdelen van het financiële ecosysteem van de Alibaba Group. De online betalingsdienst verwerkt ongeveer de helft van alle online betaaltransacties in het Chinese e-commerce landschap. 

Alipay

KFC China
Amerikaanse restaurantketen KFC biedt sinds begin augustus in zijn bijna 5.000 Chinese vestigingen de mogelijkheid met de Alipay Wallet te betalen. In juni is KFC China begonnen met het installeren van de benodigde apparatuur voor het accepteren van de contactloze betalingen in de 700 fastfood restaurants in Hangzhou en Shanghai. Het betekent een flinke vooruitgang voor de grote Amerikaanse keten – de Chinese filialen boden tot begin augustus nog maar een enkele betaalmethode aan, cash geld. 

Alipay heeft met de partnership met KFC China zijn tweede grote Amerikaanse speler aan de haak geslagen. Eerder besloot retail-gigant Walmart ook al om de nieuwe mobiele betaalmethode in zijn Chinese filialen aan te bieden. Daarnaast krijgt Alipay ook steeds meer gebruikers sinds de start van Alibaba’s online bank MYbank. Klanten van de online bank krijgen namelijk ook direct een mobiele portefeuille van Alipay.