ABN Amro koopt deel van zakelijke activiteiten RBS

07 maart 2012 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen

ABN Amro neemt een deel van de Nederlandse zakelijke activiteiten over van The Royal Bank of Scotland (RBS). Het betreft de activiteiten op het gebied van fusies & overnames, sectoradvies, aandelenemissies, aandelen brokerage en kapitaalstructurering. Ongeveer 70 bankiers maken de overstap van RBS naar ABN Amro.

De overname is onder voorbehoud van goedkeuring door toezichthouders en mededingingsautoriteiten.

De transactie past binnen de strategie van de Nederlandse grootbank om haar marktaandeel binnen zakelijk bankieren te vergroten. “Door deze transactie kunnen we onze klanten nog beter bedienen op strategisch niveau. Het verstevigt onze positie in de top van het Nederlandse bedrijfsleven” zegt Joop Wijn, lid van de Raad van Bestuur van ABN Amro.

De volgende RBS activiteiten zijn onderdeel van de transacie:

  • Corporate Finance (voert de strategische dialoog op bestuursniveau, geeft financieel- en fusie & overname advies en doet de executie ervan)
  • Equity Capital Markets (begeleidt bedrijven bij kapitaalmarkttransacties, zoals aandelenemissies en beursgangen)
  • Corporate Actions (ondersteunt beursgenoteerde bedrijven als betaalkantoor bij bijvoorbeeld betaling van dividend of obligatiecoupons)
  • Equity brokerage, inclusief aandelenresearch (equity brokerage is nauw betrokken bij transacties op aandelenmarkten, zoals beursintroducties en claimemissies. Aandelenresearch volgt de ontwikkelingen van beursgenoteerde bedrijven en schrijft hierover rapporten voor institutionele beleggers en vermogensbeheerders.)
  • Capital Structuring (geeft advies op het gebied van een optimale kapitaalstructuur en financieringsstrategie)
  • Sector Advisory (is sparringpartner voor relaties en biedt diepgaande kennis van industrie- en marktontwikkelingen).

Alle activiteiten worden geïntegreerd in de Commercial & Merchant Banking BU van ABN Amro.