ING ook dit jaar weer hoofdsponsor van SAIL 2015

20 augustus 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ING is vanaf de eerste editie van SAIL betrokken als sponsor. Ook dit jaar is ING de hoofdsponsor van dit evenement en aanwezig met een eigen eiland langs de Javakade op het Java-eiland.

Van woensdag 19 t/m zondag 23 augustus vindt in Amsterdam SAIL 2015 plaats, het grootste publieksevenement in Nederland en het grootste gratis toegankelijke nautische evenement ter wereld.

Nederlandse zeehelden
In aanloop naar SAIL hebben ING en het Rijksmuseum in vier Nederlandse steden (Den Haag, Den Bosch, Ede en Winschoten) een mobiele tentoonstelling ingericht over Nederlandse zeehelden. Deze tentoonstelling bestaat uit acht oranje billboards met historische afbeeldingen van de zeehelden en hun levensverhaal.

ING-eiland
ING biedt bezoekers tijdens SAIL het gratis toegankelijke ING-eiland. Hier kan men zich helemaal onderdompelen in de atmosfeer van dit evenement, en zich één dag een zeeheld voelen. Voor wie alleen even wil relaxen zijn er leuke, educatieve spelletjes voor de kinderen en hangmatten en loungemuziek voor volwassenen.

ING eiland - Sail 2015

Er bestaat zelfs een kans dat u daadwerkelijk een van de zeehelden tegen het lijf loopt. Het eiland is elke dag geopend voor publiek van 10 uur 's morgens tot 11 uur 's avonds. Het ING-eiland ligt aan de Javakade op het Java-eiland, een korte wandeling of tramrit ten oosten van het Centraal Station van Amsterdam.

"ING is er trots op al 40 jaar als sponsor actief betrokken te zijn bij SAIL Amsterdam. Met onze activiteiten willen we de bezoekers van SAIL in 2015 een onvergetelijke ervaring bieden en ervoor zorgen dat zij zich één dag een zeeheld kunnen voelen", aldus Tjitske Benedictus, manager sponsoring bij ING Nederland.

Etoile du Roi
Bij het ING-eiland ligt ook de ‘Etoile du Roi’ afgemeerd, een replica van het beroemde Engelse fregat uit 1745. Deze elegante driemaster is regelmatig te zien in films. Recent nog schitterde het schip in de Nederlandse film over het leven van Michiel de Ruyter, misschien wel de beroemdste zeeheld van allemaal.