SNS lanceert saldo app voor de Apple Watch

13 augustus 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vanaf 10 augustus kunnen klanten van SNS ook via de Apple Watch hun saldo bekijken en alerts ontvangen. Tot nu toe was dit alleen voorbehouden voor klanten met een Android smartwatch.

Na het downloaden van de ‘SNS Saldo app’ kunnen klanten op de Apple Watch hun saldo bekijken en saldo alerts ontvangen, bijvoorbeeld als je rood staat of als je salaris is gestort.

Klanten met een smartwatch met een Android-besturing hadden deze mogelijkheid al eerder. SNS was één van de eerste banken die vorig jaar kwam met een app voor de Android smartwatches en Google Glass.

SNS - betalen via iWatche/

Banken ontwikkelen voor wearables
De wereld gaat steeds meer gedomineerd worden door gemakzucht en altijd-en-overal-bereikbaar-zijn. Na smartphones en tablets zijn 'wearables' de nieuwe technologiegolf die op ons afkomt. Wearables zijn draagbare technologieën die je om je arm, op je lichaam of in je kleding kan dragen. Banken spelen reeds in op deze trend door de ontwikkeling van apps voor deze apparaten. In Nederland bieden ING, ABN AMRO en SNS apps voor diverse smartwatches.