ING genomineerd voor Finance Future Awards 2015

30 juli 2015 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ING is genomineerd als finalist in de Finance for the Future Awards-competitie voor 2015. De Finance for the Future Awards erkent organisaties die onder leiding en met steun van hun financiële teams duurzaamheid in hun besluitvorming verankeren. ING neemt deel in de categorie grote bedrijven en heeft daarvoor zijn geïntegreerde jaarverslag ingediend. Volgens de bank valt daaruit op te maken dat duurzaamheid en financiële veerkracht een integraal onderdeel van hun bedrijfsstrategie vormen.

Finance for the Future Awards
De Finance for the Future Awards is opgericht door het Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW) – een wereldwijde beroepsorganisatie voor registeraccountants – en The Prince’s Accounting for Sustainability Project (A4S), opgezet door Prins Charles of Wales. De award erkent organisaties die onder leiding en met steun van hun financiële teams duurzaamheid in hun besluitvorming verankeren.

ING genomineerd voor Finance Future Awards 2015

ING kanshebber
ING strijdt mee voor de award en doet mee in de categorie grote bedrijven en diende hiervoor zijn geïntegreerde jaarverslag in. Het jaarverslag beschrijft de prestaties van ING en hoe de bank waarde creëert, en gaat verder in op de prioriteiten van hun belanghebbenden en hoe die als leidraad dienen in het besluitvormingsproces van ING. Op basis daarvan wist de bank de finale te halen. “Wij zijn uiterst verheugd dat we met ons eerste geïntegreerde jaarverslag de finale hebben behaald. Het was een nieuw rapportage-initiatief, dat door middel van nauwe samenwerking tussen onze afdelingen financiën, duurzaamheid en communicatie maar ook onze divisies tot stand is gekomen” aldus Egmont Philips, hoofd Externe Communicatie bij ING.

Naast ING zijn er nog ruim twintig bedrijven binnen diverse categorieën als finalist genomineerd. Richard Spencer, manager Duurzaamheid bij ICAEW, over de finalisten: “Alle genomineerde kandidaten hebben aangetoond hoe zij zich inspannen om de sociale en milieu-uitdagingen waarmee we te maken hebben het hoofd bieden. Ze hebben laten zien vastbesloten te zijn om duurzaamheid te bevorderen en ze begrijpen de rol van de financiële functie in het gehele proces.” Spencer licht bovendien toe dat de 'awards' de organisaties eren die een voortrekkersrol vervullen en bijdragen aan het ultieme doel van een duurzame wereld.

Jessica Fries, bestuursvoorzitter van The Prince’s Accounting for Sustainability Project (A4S), besluit: “De finalisten bieden inspirerende voorbeelden van hoe de financiële sector kan inspelen op belangrijke sociale, economische en milieuproblemen die op hun pad komen en dit op zeer winstgevende wijze kunnen realiseren, ongeacht het type organisatie of de omvang ervan.” Hieronder een overzicht van alle finalisten:

22 finalisten

De winnaar zal op 8 oktober 2015 tijdens een ceremonie in Londen worden bekendgemaakt.