Figlo biedt optie voor webcamadvies en schermdelen

20 juli 2015 Banken.nl 2 min. leestijd

Vanaf 16 juli biedt Figlo financieel adviseurs de mogelijkheid om met hun klanten te communiceren via een webcamoptie en hun scherm te delen. Figlo, Surfly en Future of Finance zijn hiervoor een samenwerking aangegaan. De drie bedrijven hebben de handen ineengeslagen om adviseurs verder tegemoet te komen in het bieden van online advies. 

Webcamadvies en schermdelen
Webcamadvies en schermdelen zijn relatief nieuwe communicatiekanalen die in financiële adviesgesprekken steeds vaker worden ingezet. Het biedt de adviseur veel voordelen zoals besparingen in (reis)tijd, het bieden van een persoonlijke werkwijze en het draagt bij aan een moderne bedrijfsvoering.

Richard Koudijs, Business Manager Intermediair bij Figlo: “Klanten vinden persoonlijk contact nog steeds heel belangrijk, zo blijkt ook uit het onderzoek dat pas door de VEH is gepubliceerd. Persoonlijk advies geven en toch tijd besparen, is nu met deze oplossing binnen handbereik voor de adviseur.”

Joost Heijligers, oprichter en CEO van Future of Finance: “Adviseurs moeten hun klanten vaker zien en beter vastleggen wat ze doen, terwijl de inkomsten onder druk staan door het provisieverbod. Webcamadvies is een goede manier om persoonlijk én efficiënt adviesgesprekken uit te voeren. Locatie is daarbij geen issue, de klant heeft alleen internet nodig. Deze flexibiliteit is zeker bij de jongere generatie een groot pluspunt.” Nicholas Piël, oprichter en CEO van Surfly, voegt toe: “Onderzoek heeft uitgewezen dat schermdelen online klantcontact verbetert. Op een eenvoudige, snelle en veilige manier kan de adviseur online, zonder installatie van software, zijn scherm delen met de klant. Dit biedt efficiëntie voor de adviseur en gemak voor de klant.”

Klanten van Figlo kunnen kiezen uit een viertal opties die ze bij Surfly of Future of Finance kunnen aanschaffen. Variërend van uitsluitend schermdelen van de Figlo klantapplicaties, tot volledig webcamadvies, het delen van documenten en het online ondertekenen van documenten. Deze opties worden tegen gereduceerd tarief aangeboden voor Figlo klanten.