Rabobank beste NL investeringsbank volgens Euromoney

16 juli 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

Rabobank is verkozen tot Best Investment Bank van Nederland door Euromoney. Dit is het tweede jaar in drie jaar tijd dat de Nederlandse grootbank deze Award of Excellence in de wacht sleept voor hun leidende rol in de Nederlandse kapitaalmarkten, project financiering, M&A en export financiering.

Euromoney Awards for Excellence
Ieder jaar reikt het magazine Euromoney de Euromoney Awards for Excellence uit aan banken die uitblinken ten opzichte van de rest van de markt. Niet alleen op het gebied van innovatie en groei zijn prijzen te verdienen, maar ook voor uitzonderlijke prestaties binnen de eigen disciplines. Voor de 2015-editie van de awards werden bijna 100 banken beoordeeld in 20 verschillende productcategorieën. De uitreiking van 2015 vond onlangs plaats in het Natural History Museum in Londen.

Rabobank beste Nederlandse investeringsbank
Bij de awards viel Rabobank wederom in de prijzen. Rabobank mocht de Euromoney Award for Excellence “Best Investment Bank in The Netherlands” in ontvangst nemen. In 2013 werden Rabobank’s inspanningen op investeringsgebied door Euromoney ook als beste van Nederland bevonden – de grootbank pakt de prijs dus voor de tweede keer in drie jaar tijd.

Coert Beerman - Rabobank

Coert Beerman, Directeur Wholesale Nederland en Afrika bij Rabobank: “Uiteraard zijn wij zeer verheugd met deze erkenning en waardering. Het bewijst dat Rabobank nog steeds een leidende bank in de Nederland is op het gebied van kapitaalmarkttransacties. Awards als deze zijn voor onze medewerkers een enorme stimulans om vooral datgene te blijven doen wat onze klanten van ons verwachten; met de juiste financiele oplossingen helpen bij het realiseren van hun strategische ambities.”

Ook ABN AMRO en ING vielen dit jaar in de prijzen. ABN AMRO is voor 2015 verkozen tot beste Nederlandse aandelenhuis, en ING werd uitgeroepen tot de beste bank van West-Europa, België en Nederland.