Kempen Capital Management neemt MN UK over

07 juli 2015 Banken.nl 2 min. leestijd

Kempen Capital Management (KCM), een dochteronderneming van Van Lanschot, maakt bekend dat zij de fiduciaire diensten van de Nederlandse pensioen- en vermogensbeheerder MN in het Verenigd Koninkrijk overneemt.

In lijn met internationale groei en wealth management strategie

MN UK bedient pensioenfondsen met een totaal vermogen van €10,9 miljard, waarvan €3,5 miljard fiduciair beheerd vermogen. De combinatie van de expertise van KCM en MN UK creëert waarde voor zowel Nederlandse als Britse klanten, aldus de bank. De overname past binnen de strategie van KCM om internationaal uit te breiden en ondersteunt de wealth management strategie van Van Lanschot.

Kempen & Co

Integratie in KCM, lokale klantbediening

MN UK zal worden geïntegreerd in KCM. Het dagelijks contact met Britse klanten wordt onderhouden door het bestaande MN-team in Londen. Onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder zal de overname op 1 oktober 2015 plaatsvinden.

Mijlpaal in groei op internationaal niveau

Paul Gerla, directievoorzitter van Kempen Capital Management: "We zijn zeer verheugd dat we deze overname kunnen aankondigen. Het is een belangrijke mijlpaal in de groei van KCM, en in het bijzonder fiduciair management, op internationaal niveau. Dit is een mijlpaal in de reis die we in 2005 zijn gestart. Als ondernemende en innovatieve speler heeft KCM zich bewezen in de sterk concurrerende Nederlandse markt. We zijn vastbesloten om hetzelfde te doen in het Verenigd Koninkrijk, waar sprake is van een toenemende belangstelling van beleggers voor fiduciair management”.

UK tweede markt na Nederland

De overname van MN UK Investment Management draagt bij aan de verdere groei van KCM in het Verenigd Koninkrijk, de tweede markt na Nederland. Momenteel bedient KCM pensioenfondsen variërend van €100 miljoen tot €20 miljard. Het door KCM fiduciair beheerde vermogen is €23 miljard, terwijl het totale door KCM beheerde vermogen €35,3 miljard bedraagt.