KPMG onderzoek naar banken en duurzaamheid

24 juni 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Op donderdag 25 juni 2015 presenteert KPMG de resultaten van een Europees onderzoek naar de vraag hoe de grote banken in Europa omgaan met duurzaamheid en het milieu.

Klimaatverandering en waterschaarste vormen belangrijke problemen voor landen wereldwijd. Tekorten aan drinkwater, veranderende weersomstandigheden, toenemende warmte en droogte kunnen allemaal desastreuze effecten hebben voor de economie van een land en vormen volgens accountants- en advieskantoor KPMG ook een toenemend risico voor banken.

KPMG - Banken en duurzaamheid

Uit recent onderzoek van het kantoor blijkt namelijk dat de klimaatontwikkelingen steeds meer invloed hebben op de prestaties van banken, en dat er steeds meer risico’s maar ook kansen ontstaan voor zakelijke klanten van banken.

Morgen presenteert KPMG de resultaten van hun onderzoek uitvoerig, tijdens een bijeenkomst op zijn hoofdkantoor in Amstelveen. Lars Kurznack, Manager bij KPMG Sustainability en KPMG Advisory Partner Ferdinand Veenman zullen tijdens de bijeenkomst het woord voeren.

Lars Kurznack en Ferdinand Veenman

Omgaan met duurzaamheid
In het onderzoek wordt niet alleen gekeken naar de invloed van duurzaamheid en het milieu op de eigen prestaties van banken en hun kredietportefeuilles, maar ook brengt het inzicht in de vraag hoe banken omgaan met de veranderende behoeftes van klanten omtrent duurzaamheid en financiering. Tot slot gaat het onderzoeksrapport ook in op de mate van transparantie van banken over in welke projecten of klanten zij wel of niet financieren vanuit maatschappelijke en duurzaamheidsoverwegingen.