Meeste miljonairs wonen in Het Gooi en Wassenaar

18 juni 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

In de Noord-Hollandse gemeenten Bloemendaal, Laren en Blaricum kunnen meer dan 9% van de inwoners zich miljonair noemen. Dat blijkt uit het recente Dutch Wealth Report 2015 van private bank Van Lanschot. Verder komen alleen Wassenaar en Rozendaal boven de 5% miljonairs uit.

In het Dutch Wealth Report 2015, uitgebracht door Van Lanschot wordt inzicht gegeven in het vermogen en de belevingswereld van de Nederlandse miljonair. Uit het onderzoek komt naar voren dat over de hele linie het vermogen van miljonairs anno 2015 terug is op het niveau van voor de crisis.

Top 3 - Percentage miljonairs per gemeente - provincie - 1

De bankiers keken ook naar de verdeling van miljonairs per gemeenten en provincie. In de Noord-Hollandse gemeenten Bloemendaal en Laren wonen het hoogste percentage miljonairs – van beide gemeenten is 9,5% van de huishoudens een miljoenenhuishouden. Ook de nummer 3 van Noord-Holland, Blaricum scoort hoger dan de gemeentes in de andere top-3 lijsten met 9,4% miljoenenhuishoudens. Een andere topscoorder op het gebied van miljonair-inwoners is het Zuid-Hollandse Wassenaar. Van de huishoudens in Wassenaar heeft 8,6% een vermogen van meer dan een miljoen. De top 3 van Zuid-Holland bestaat verder uit gemeente Giessenlanden (3,8%) en Westvoorne (3,6%), die ook beide door relatief hoge aantallen miljonairs bewoond worden.

De laatste ‘top 3 per provincie’ notering boven de 5% miljonairs is gemeente Rozendaal met 6,6% miljonairs in Gelderland. Lochem (#2) en Bronckhorst (#3) hebben aanzienlijk lagere percentages met 3,4% en 2,5% respectievelijk.

Top 3 - Percentage miljonairs per gemeente - provincie - 2