Verifone gaat vanuit Brussel ePayment versterken

20 maart 2015 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Verifone, de beursgenoteerde specialist in elektronische betaaloplossingen opent een kantoor in Brussel. Vanuit Brussel wil het Amerikaanse bedrijf in de Benelux ondermeer zijn reputatie op het vlak van ePayment vergroten. In de Benelux wil de internationale leverancier van oplossingen voor elektronische betalingen zich vooral focussen op Paybox, een multichannel betaalplatform.

Verifone brengt Paybox naar Benelux

Bedrijven uit de Benelux kunnen betaaloplossing Paybox bij Verifone gaan gebruiken om meer voordeel uit elektronische betalingen te trekken. Paybox is een flexibel en goed beveiligd multichannelplatform dat elk betalingstype aanvaardt. Lokale klanten kunnen nu ook beter gebruik maken van Verifone’s wereldwijde ervaring op het gebied van beveiliging van de elektronische betalingssector. Verifone presenteerde zich deze week op de E-shop Expo in Brussel als toeleverancier voor de e-commerce markt. In Nederland is het Amerikaanse bedrijf vooral bekend als leverancier van fysieke betaalterminals voor de offline retail.

Verifone opent kantoor in Brussel

General manager uit België

Met het nieuwe bureau in Brussel wil Verifone naar eigen zeggen nauwere relaties ontwikkelen met zijn lokale klanten, de ondersteuning versterken en zijn internationale reputatie op het vlak van ePayment versterken. De Belg Pierre Orban komt aan het hoofd te staan van het kantoor in Brussel. De nieuwe general manager platforms Benelux bij Verifone heeft meer dan 20 jaar ervaring in de financiële sector. Orban werkte ondermeer voor JP Morgan Chase, Deutsche Bank, BNP Paribas Fortis. Tot voor kort had Orban de leiding over de Digital Channels en Retail Innovation activiteiten van QNB Group in Qatar.

Snelle ontwikkeling sector

“Ik ben erg opgetogen over de opening van het kantoor in de Benelux en het samenstellen van een team van experts”, zegt Orban. “Deze sector staat een zeer snelle ontwikkeling te wachten. Dankzij de nieuwe locatie kunnen we voortaan ook onze lokale klanten een uitstekende service bieden”. Verifone Systems werd in 1981 opgericht. Het Amerikaanse bedrijf heeft klanten en partners in meer dan 150 landen en het is ondermeer actief in retail, travel, de financiële en de zorgsector. Dit boekjaar verwacht het bedrijf een omzet van circa 2 miljard dollar.