ING helpt amateurvoetbalclubs met crowdfunding

16 maart 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In tijden waarin sportclubs te maken hebben met krimpende begrotingen is het lastig voor verenigingen om het hoofd boven water te houden of te investeren in bijvoorbeeld nieuwe tenues, kantinemeubilair of een nieuwe dug-out. Om de amateurvoetvalverenigingen in Nederland financieel verder te helpen lanceert ING in samenwerking met de KNVB crowdfunding voor amateurverenigingen. 

Crowdfunding voor amateurverenigingen
Via het platform Voetbal.nl kunnen spelers en verenigingen hun doelen aanmaken. Vervolgens kan de hele club aan de slag gaan om deze doelen te bereiken. Door evenementen te organiseren. Door te collecteren. En bijvoorbeeld door social media als Facebook en Twitter in te zetten. Via de eigen online crowdfunding omgeving kan de voortgang live worden bijgehouden en is het volledig helder hoeveel er is ingezameld en waaraan het geld wordt besteed.

ING helpt amateurvoetbalverenigingen met crowdfunding

Bakermat van het Nederlandse voetbal

Voetbal begint bij de amateurvereniging. Amateurverenigingen zijn daarmee de bakermat van het Nederlandse voetbal. Met crowdfunding voor amateurverenigingen wil ING een structurele bijdrage leveren aan het waarmaken van de ambitie van amateurverenigingen. Net als bij de start van het ING stimuleringsplan Amateurvoetbal staat ook nu de amateurvereniging centraal.