Nibud start crowdfundingsactie voor Zakgeldapp

12 maart 2015 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Nibud-directeur Gerjoke Wilmink maakte vorige week bekend dat zij een crowdfundingsactie start voor de financiering van een nieuw productconcept: de Nibud Zakgeldapp. Deze interactieve app moet het proces van zakgeld geven en ontvangen ondersteunen.

Portemonnee
Zakgeld krijgen maakt een belangrijk onderdeel uit van de financiële educatie van kinderen. Dat wordt bevestigd door een studie van ING. Uit dit onderzoek blijkt dat kinderen die zakgeld krijgen meer kans hebben om later in het leven sterke vaardigheden op het gebied van financiële planning te ontwikkelen en veel minder vaak schulden hebben.

De Nibud Zakgeldapp faciliteert communicatie en geldstromen tussen ouders en kinderen in een gesloten, virtuele omgeving. Het kind ziet het zakgeld in de virtuele portemonnee belanden wanneer dit door de ouders wordt betaald.

Met de app kunnen kinderen spaardoelen aanmaken, wijzigen of verwijderen, hun spaargeld verdelen en zien hoe ver ze zijn op weg naar hun doel. Als het doel bereikt is halen ze het geld van 'de bank' (hun ouder) of gaan ze samen naar de winkel om hun aankoop te doen.

Nibud start crowdfundingsactie voor Zakgeldapp

De Nibud Zakgeldapp biedt:

  • gebruiksvriendelijkheid
  • toepassing voor ouders en kinderen
  • een gesloten systeem waarbinnen ouders en kinderen communiceren
  • een virtuele omgeving die dient als bankrekening/portemonnee voor zowel ouder als kind
  • vrolijke animaties
  • toegang voor alle gezinsleden. Zo is inzichtelijk wie wanneer zakgeld geeft/heeft gegeven
  • toezicht op waar het kind voor spaart, of het geld uitgeeft etc.
  • eenvoudig te wijzigen, verwijderen of toe te voegen spaardoelen

Nibud competenties

De app sluit aan op de Nibud competenties, leerdoelen en gedragsrichtlijnen omtrent zakgeld. Bovendien past de app in een tijd waar steeds meer betalingsverkeer online gebeurt en waar kinderen tot nu toe onvoldoende op worden voorbereid. Deze app slaat de brug tussen fysiek zakgeld en online bankieren. Met de app leren zij verantwoord en veilig met digitaal geld om te gaan.

Het Nibud wil de ontwikkeling, bouw en lancering van de app samen met zijn zakelijke relaties in het veld  van de financiële zelfredzaamheid mogelijk maken. Het is een krachtig signaal van hoe deze organisaties samen investeren in de toekomst van zakgeld en de financiële vaardigheden van Nederlandse kinderen.