RegioBank zet leefbaarheid in Zeeland op de kaart

10 maart 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Veel lokale verenigingen verkeren in zwaar weer. Hun levensvatbaarheid staat steeds meer ter discussie omdat overheid en sponsoren zich terugtrekken. RegioBank zoekt met haar platform Voordebuurt.nl en tijdens regionale bijeenkomsten naar oplossingen. Zo heeft RegioBank begin deze maand in Zeeland (Tholen) een derde inspiratiebijeenkomst gehouden om de samenwerking tussen verenigingen te bevorderen en oplossingen te bespreken.

Bijeenkomst in Zeeland

Centraal in de bijeenkomst in Zeeland stond de terugtrekkende overheid en de gevolgen voor verenigingen. Vier sprekers van NOC*NSF, Vereniging Kleine Kernen en Sport Zeeland hebben kort hun visie gedeeld over de rol van gemeenten en verenigingen in relatie tot financiën, krimp en levensvatbaarheid. Na de pauze zijn de sprekers in debat gegaan met de zaal over oplossingen.

Regiobank - Middelburg

VoordeBuurt 

VoordeBuurt is een initiatief van RegioBank, een bank die bewust kiest voor kantoren in dorpen en kleine steden. RegioBank is het online platform voordebuurt.nl begonnen om de samenwerking tussen verenigingen te bevorderen. VoordeBuurt is een platform voor iedereen in Nederland die zich betrokken voelt bij zijn of haar buurt. Het initiatief licht onderwerpen uit die herkenbaar zijn voor bewoners en professionals die werken aan leefbare buurten. Denk hierbij aan het verenigingsleven, ouderen, jongeren en voorzieningen. Speelt er een probleem op deze gebieden of leven er vragen? Dan legt VoordeBuurt de verbinding.

De inspiratiebijeenkomst zoals in Zeeland maakt onderdeel uit van VoordeBuurt.