Achmea beloont twintig goede doelen van medewerkers

05 februari 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Twintig medewerkers van Achmea die zich als vrijwilliger inzetten voor een goed doel krijgen van de Achmea Foundation ieder €5.000 voor hun goede doel. Om deze manier van Achmea een bijdrage leveren aan de mooie vrijwilligersprojecten waar haar medewerkers zich zo actief voor inzetten.

Bij Achmea werken veel mensen die zich in hun vrije tijd als vrijwilliger inzetten voor een goed doel. De Achmea Foundation* juicht dit van harte toe en organiseerde een wedstrijd, waarbij de vrijwilligers een geldbedrag van maximaal €5.000 konden winnen voor ‘hun’ goede doel. Via een poll konden alle Achmea-medewerkers in november stemmen op goede doelen aangedragen door hun collega’s. Door ruim vierduizend Achmea collega’s werd een stem uitgebracht.

Achmea Foundation

Marjolein Verstappen, directeur van de Achmea Foundation: "Ik ben blij dat de Achmea Foundation een bijdrage kan leveren aan de mooie vrijwilligersprojecten waar onze medewerkers zich zo actief voor inzetten. Dat er zoveel mensen hebben meegedaan aan de wedstrijd laat zien dat de coöperatieve identiteit van Achmea, het samen problemen willen oplossen, nog steeds leeft bij onze mensen.”

Dit zijn de projecten die €5.000 euro kregen: Window of Life, Voedselbank, Via Angelia, Ride4kids, een school in Gambia, Kinderhulp Tsjernobylramp, Stichting Kontaanoo, Vrienden van Turiani, Vakanties gehandicapte kinderen, San Pedro de Macorís, New Day Impact, Tshega Christian Missions, COLT Cambodja, Wishfull Africa, Stop Kinderarbeid, Veteranen Actief, Stichting Baalak, Stichting Geel en Snel, Stichting Rwanda Solidair en De Klup.

*Door Achmea gefinancierde fonds dat een bijdrage levert aan de leefomstandigheden van kansarmen in binnen- en buitenland.