Kinderen aan het roer bij ING en ABN AMRO

30 januari 2015 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Donderdag namen honderd kinderen uit het hele land voor een dag het stokje over van een baas, CEO, directeur, burgemeester of hoofdredacteur tijdens JINC’s Baas van Morgen. Zo gingen kinderen ook als CEO aan de slag bij ABN AMRO en ING.

Bliksemstage
JINC is een vereniging die jongeren van 8 tot en met 16 jaar helpt met een goede start op de arbeidsmarkt. Met deze ‘super Bliksemstage’ willen JINC en alle deelnemende bedrijven kinderen, die opgroeien in een omgeving met veel werkeloosheid en weinig rolmodellen, laten zien hoe belangrijk een goede start op de arbeidsmarkt is voor ál het talent van morgen.

Een diverse groep van ‘bazen’ uit het hele land doet mee: van de bazen van bedrijven als NS, ABN AMRO, ING en PostNL tot de burgemeester van Eindhoven, de Commissaris van de Koning, de hoofdredacteur van RTL Nieuws, de directeur van Artis of het Maasstad ziekenhuis. Leerlingen uit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Almere, Brabant, Den Haag en Kennemerland krijgen de kans één dag te ervaren hoe het is om aan het roer te staan van een bedrijf of organisatie. Ook kunnen zij die dag laten zien wat ze kunnen en vooral hoe ze denken als ze een dag van stoel ruilen met een echte baas. Als ‘Baas van Morgen’ schuiven ze aan bij een vergadering, spreken de medewerkers toe, brainstormen en geven hun visie of een interview.

Baas van morgen

Baas van een bank

Bij ING in Rotterdam is vandaag Ebrar Bilen (15) de baas in plaats van districtsdirecteur Bastiaan van der Knaap en op het hoofdkantoor van ING Nederland in Amsterdam zit Shequeen Weewee (15) vandaag op de stoel van directeur Particulier Vincent van den Boogert.

Rolmodellen en inspiratie

In Nederland leven ruim 500.000 jongeren onder de armoedegrens. Dat is 1 op de 9 kinderen. Vaak groeien zij op in wijken met veel werkeloosheid en laagopgeleiden. Daardoor hebben zij weinig rolmodellen of voorbeelden van wat hun mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt. “JINC’s Baas van Morgen is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met een omgeving die ze van huis uit niet kennen”, aldus Daniel Roos, directeur JINC. “JINC vindt dat ieder kind een eerlijke kans verdient. Daarom leren we ze wat te koop is op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden je daarvoor nodig hebt. JINC’s Baas van Morgen is een inspirerende ervaring die kinderen met talent een extra steun in de rug geeft."

Conferentie

Aan het einde van de dag verzamelen alle bazen en kinderen zich in Amsterdam en Rotterdam. Tijdens een JINC Baas van Morgen conferentie delen ze hun ervaringen, geven ze elkaar tips en sluiten ze de dag af met elkaar met een blik op de toekomst.