ING biedt blinden en slechtzienden brailleafschriften

27 februari 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Vanaf vandaag biedt de ING haar blinde en slechtziende klanten de mogelijkheid om van hun spaarrekening met een variabele rente brailleafschriften te ontvangen. Dit geldt voor zowel particuliere als zakelijke klanten van ING. De nieuwe dienst is het resultaat van een goede samenwerking tussen de Oogvereniging en de ING en is een vervolg op de eerder doorgevoerde verbeteringen door de ING.

Al enige jaren biedt ING de mogelijkheid om de rekeningafschriften van betaalrekeningen in braille te ontvangen. Het aanbieden van brailleafschriften voor de spaarrekening was al langere tijd een wens van de Oogvereniging.

In de samenwerking met de Oogvereniging heeft de ING delen van haar dienstverlening speciaal voor blinde en slechtziende klanten aangepast. Zo is enige tijd geleden de bediening van de ING Geldautomaten gebruiksvriendelijker gemaakt. Daarnaast wordt de toegankelijkheid van internetbankieren en beleggen continu verbeterd voor slechtzienden; ING.nl is aangepast zodat veelgebruikte schermlezers en vergrotingsprogramma’s snel en eenvoudig de informatie kunnen vinden om te kunnen internetbankieren. Ook de populaire Mobiel Bankieren App voor de iPhone is inmiddels beter toegankelijk voor mensen met een visuele beperking.