Knab biedt hoogste effectieve spaarrente van 2014

29 december 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

De Flexibel Sparen rekening van Knab bood in 2014 de hoogste effectieve spaarrente zonder beperkende voorwaarden. Dat stelt vergelijkingssite spaarinformatie.nl. De tweede plek wordt ingenomen door de ‘Internet Spaarrekening’ van Argenta gevolgd door de ‘Internetsparen’ rekening van Nationale-Nederlanden.

Spaarrente 2014

Vanaf het begin van 2014 is de gemiddelde spaarrente van de top-10 omlaag gekropen van 1,80% naar 1,55% aan het einde van het jaar. De renteverschillen waren heel het jaar zeer klein in de top-10. In tegenstelling tot vorig jaar was de top-10 redelijk stabiel en ging deze slechts in een paar kleine stapjes omlaag waarbij de volgorde van de rekeningen nauwelijks wijzigde, aldus spaarinformatie.nl.

Knab biedt hoogste effectieve spaarrente van 2014

Hoogste rente

Met een effectieve rente van 1,74% over heel 2014 heeft de ‘Flexibel Sparen’ rekening van Knab het hoogste gemiddelde rendement van alle spaarrekeningen opgeleverd. De ‘Flexibel Sparen’ rekening was in het verleden enkel toegankelijk voor betalende klanten van KNAB maar is sinds de introductie van een gratis pakket, KNAB Basis, tot een saldo van 50.000 Euro beschikbaar voor iedereen.

De tweede plek wordt ingenomen door de ‘Internet Spaarrekening’ van Argenta met een rente van 1,71% gevolgd door de ‘Internetsparen’ rekening van Nationale-Nederlanden met een rente van 1,70% op de derde plek. Wederom bleven de grootbanken zoals ABN AMRO, Rabobank en ING dit jaar achter. Bij hen lag de gemiddelde rente van een spaarrekening zonder voorwaarden in 2014 rond de 1,1% wat ruim 0.6% lager is dan de hoogste rente.