Aantal rekeninghouders PayPal stijgt exponentieel

22 januari 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

Vorige week maakte onze moederorganisatie eBay de resultaten van het afgelopen jaar bekend en met trots kunnen we meedelen dat we wederom een flinke groei hebben doorgemaakt. Het totale betaalvolume steeg in 2012 met 24% naar ruim 692 miljoen transacties. De sterke groei in mobiele betalingen was grotendeels verantwoordelijk voor de totale stijging. Wereldwijd hebben we in 2012 voor 14 miljard US dollar aan mobiele transacties verwerkt, een tiende van de totale omzet. Dat is een stijging van 250% ten opzichte van 2011.

Nieuwe records
Ook is het aantal actieve geregistreerde rekeninghouders gestegen met vijftien procent, waardoor we laatste kwartaal van 2012 zijn afgesloten met 123 miljoen accounts. Gemiddeld kwamen er het afgelopen jaar iedere maand bijna twee miljoen nieuwe PayPal-accounts bij. Dat is de grootste stijging in het aantal accounts van de afgelopen acht jaar.

Het laatste kwartaal van 2012 vestigden we nog een nieuw record. In de laatste drie maanden werd in totaal 692 miljoen US dollar aan betalingen verwerkt. Dat komt neer op een gemiddelde van 5.223 transacties per minuut, wat het tot het drukste kwartaal ooit voor PayPal maakte.

Eelco van Wijk, algemeen directeur PayPal Benelux: "Afgelopen jaar hebben we veel geïnvesteerd in nieuwe initiatieven. Wereldwijd zijn we gestart met de uitrol van offline betaaloplossingen en hebben we geëxperimenteerd met verschillende nieuwe betaalmogelijkheden. Ook in Nederland lopen we daardoor voorop als het gaat om mobiele betalingen. Wereldwijd kun je al op 18.000 fysieke locaties met PayPal betalen, waaronder de Amsterdamse 9 Straatjes. In Amerika hebben 23 grote retailers zich afgelopen jaar aan PayPal gecommitteerd. Ik verwacht dat we daar komend jaar diverse Nederlandse namen aan kunnen toevoegen.”