Deloitte en ING: Best Managed Companies 2014

04 december 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Deloitte en ING maken vandaag de lijst met ‘Best Managed Companies’ 2014 van het Nederlandse midden- en grootbedrijf bekend. Het zijn dit jaar 70 bedrijven die zich op een innovatieve wijze aanpassen aan de snel veranderende wereld.  SEW Eurodrive mag voor het zevende jaar op rij de titel ‘Best Managed Company’ voeren en is hiermee de eerste Platinum gekwalificeerde van het programma.’ Deloitte en ING organiseren het Best Managed Companies programma voor het achtste achtereen volgende jaar in samenwerking met VNO-NCW en TIAS School for Business and Society.

De jury concludeert dat het thema ‘innoverend ondernemen’ bij het merendeel van de bedrijven een vraagstuk is waar zij zich actief mee bezighoudt. Ton van Abeelen, partner Deloitte Audit en betrokken bij het Best Managed Companies programma: “De bedrijven laten zien goede ondernemerskwaliteiten te bezitten door lef, visie en doorzettingsvermogen te tonen. Dit werd breed gedeeld en vastgesteld door de juryleden. Opvallend dit jaar is dat ondernemingen in traditionele en ogenschijnlijke moeilijke markten, toch goed blijven presteren en continu bezig zijn met de groei en toekomst van hun organisatie.”

ING - Deloitte - Best geleide bedrijven van Nederland

Wanneer bedrijven kennis blijven vergaren, naar hun klanten blijven luisteren en in staat zijn zich aan te passen aan de veranderende wereld om hen heen hebben zij volgens Ralph Lange, directeur Marketing Grootbedrijf & Instellingen bij ING Nederland, genoeg potentie om toekomstbestendig te zijn. “Het Best Managed Companies programma laat zien dat deze groep bedrijven wel degelijk kansen weet te pakken en daardoor uitstekende cijfers laat zien. Deze bedrijven bewijzen, dat ondanks de huidige situatie in de markt, voldoende mogelijkheden aanwezig zijn om succesvol te zijn. We hopen dat deze bedrijven als voorbeeld en inspiratiebron kunnen dienen voor ondernemend Nederland. 

Jaarlijks gaan Deloitte en ING op zoek naar de best geleide bedrijven binnen het Nederlandse midden- en grootbedrijf. Daarvoor beoordelen Deloitte en ING de strategie, mate van innovatie, de bedrijfsvoering en de financiële resultaten van de deelnemende bedrijven. Het Best Managed Companies programma richt zich op Nederlandse ondernemingen die een omzet kennen van minimaal vijftien miljoen euro, financieel gezond zijn en een aandeelhoudend of zelfstandig evoegd management hebben. Een overzicht van de winnaars is hier te vinden.