Sanne Blom (ABN) kanshebber Best Young M&A Talent

01 december 2014 Banken.nl 3 min. leestijd

M&A Awards heeft de genomineerden voor de ‘M&A Awards 2014’ bekendgemaakt. In totaal zijn 12 young professionals genomineerd voor de Best Young Talent Award 2014. Sanne Blom, werkzaam als Advisor Corporate Finance bij ABN AMRO, is één van de kanshebbers.

M&A Award

De M&A Awards is het jaarlijkse hoogtepunt van de branche met prestigieuze prijzen voor de beste deals, adviseurs en financiers. Dit jaar wordt op 11 december de M&A Awards uitgereikt in de Beurs van Berlage te Amsterdam. In totaal maken 24 bankiers van 9 banken kans op een een award.

In de categorie Best Young Talent Award 2014 zijn in totaal 12 M&A professionals met een leeftijd onder 35 jaar genomineerd. Het zijn leergierige professionals die na een relatief korte carrière al topprestaties neerzetten en door zijn of haar collega’s wordt gezien als een talent in het vakgebied. Vorig jaar won Laura de Jong van AKD de Best Young Talent Award.

Sanne Blom 

Sanne Blom, Advisor Corporate Finance bij ABN AMRO, is één van de genomineerden van de Best Young Talent Award 2014.

Sanne Blom - ABN AMRO

Sanne Blom over één van haar deals: "Een deal waar ik erg tevreden over ben, is de verkoop van Flamco aan Allberts Industrie. Er zat veel dynamiek in dat project. De asset was ook erg gewild; er was veel belangstelling en daarom is het zo prettig dat we de deal zo goed hebben afgerond. Het ging om een carve out en ik vond het erg interessant om zo’n uitgebreid proces te managen. Ik kreeg ook heel veel ruimte. De deal ging goed omdat alles klopte aan het proces. Voor mij was het ook goed om te zien dat ik dankzij mijn opleiding en mijn karakter weer een stapje verder kwam. In de eerste drie jaar was ik vooral analist. Bij dit project kreeg ik meer verantwoordelijkheid en dat pakte goed uit.”

Belang van teamwork
“Het teamwork vind ik heel belangrijk. Een goede deal sluit je met elkaar, maar de leden van een team hebben afzonderlijk ook hun waarde. Daarom mag je dat in ons vak ook best laten merken. Ik ben nog een rookie, maar ik heb al veel verantwoordelijkheid gekregen, en genomen. Je kunt in ons vak niet gewoon meedraaien in een team. Je bent belangrijk voor het team en er niet alleen maar een onderdeel van. Vrouwen zijn nog wel een geneigd hun rol te onderschatten, maar soms is het goed om erbij stil te staan dat ieder teamlid, dus ook jij, waardevol bent.”

Ambitie
“Op korte termijn wil ik mij verder specialiseren in wat ik nu al doe. Het team waarin ik werk vind ik leuk en de manier waarop ik met cliënten kan omgaan, spreekt mij aan. Maar ik wil nog meer kunnen betekenen voor mijn cliënten. Het is mijn ambitie om ze echt in het hele traject te kunnen bijstaan. Daarom wil ik op lange termijn doorgroeien naar een bredere functie binnen de zakenbank van ABN Amro. Ooit wil ik de baan van mijn baas, maar nu nog niet. Voorlopig werk ik nog even door aan mijn skills.”

Voor een overzicht van de andere genomineerden klik hier.