ING is beste bank in grootzakelijke kredietverlening

19 februari 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ING Commercial Banking is uitgeroepen tot beste bank van 2012 in de Benelux voor de kredietverlening aan grote bedrijven in de jaarlijkse peiling van Euroweek. De bank werd gekozen door een panel van andere banken. De Belgische bank KBC eindigde als tweede en Rabobank en ABN AMRO kwamen op een gedeelde derde plek

ING werd ook uitgeroepen tot de beste financier voor transacties in de grondstoffensector door Global Trade Review (GTR). Het was voor het tweede opeenvolgende jaar dat ING de Euroweek-prijs won voor de beste bank op het gebied van syndicated corporate loans (syndicaatleningen) in de Benelux.

"Na een record in 2011, waarin we de meeste deals ooit deden, hebben we in 2012 wederom de prijs van Euroweek gewonnen, ondanks moeilijker marktcondities en toegenomen concurrentie", aldus Gerro Goedhuis, Hoofd Syndicated Finance West-Europa bij ING. "Het is ons streven om komend jaar ons marktleiderschap te bestendigen en verder te versterken in het bedienen van onze klanten".

Zo financierde ING in samenwerking met een aantal andere internationale banken een krediet van 14 miljard voor AB InBev, ten behoeve van de overname van Modelo in de VS. .

ING werd door de lezers van GTR als internationaal de beste structured commodity finance bank in 2012, voor Deutsche Bank. Dat ING voor andere grote banken werd gekozen had onder meer te maken met het feit dat de bank bij een aantal grote transacties een leidende rol speelde, zoals bij een export financiering voor het Russische Gazprom.