Pieter Eikelboom wint Gouden Veer voor beste tekst

24 november 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Pieter Eikelboom heeft de Gouden Veer gewonnen voor de beste tekst in de financiële communicatie. De jury van de Nationale Schrijfwedstrijd, waar ook de AFM deel van uitmaakt, vond de versie van de Algemene Voorwaarden van de aansprakelijkheidsverzekering van ABN AMRO de beste uit 85 inzendingen.

Op donderdag 20 november in het Tolhuis in Amsterdam ontving Pieter Eikelboom, senior verzekeringsspecialist bij ABN AMRO, de Gouden Veer uit handen van Merel van Vroonhoven, bestuursvoorzitter van de AFM.

Pieter Eikelboom - ABN AMRO

Begrijpelijke taal

Helder en eenduidig over “geld” schrijven, is een lastige opgave. Het gaat in de wereld van het betalingsverkeer, de spaarrekeningen en de hypotheekleningen, de pensioenen en verzekeringen immers altijd om de toekomst - en daar zijn de resultaten uit het verleden nu eenmaal geen garantie voor. 

"Pieter Eikelboom heeft met zijn team in zijn nieuwe versie van de voorwaarden voor de aansprakelijkheidsverzekering van ABN AMRO alle zeilen bijgezet om de klant zo duidelijk mogelijk te vertellen wat die verzekering wel en niet dekt, welke procedures er gelden, welke mogelijkheden en uitkomsten zich kunnen voordoen," lichtte Van Vroonhoven de keuze van de jury toe. "Daarmee heeft hij de grootste stap voorwaarts gezet om de ingewikkelde verzekeringsvoorwaarden vol juridisch jargon zo te formuleren dat de klanten begrijpen wat er staat vóór ze er hun handtekening onder zetten".

 De Nationale Schrijfwedstrijd

Volgens de jury lieten alle inzendingen zien dat financiële dienstverleners hun best doen om klanten met duidelijke teksten tegemoet te komen, de een met overtuigender resultaten dan de ander. De inzenders hebben hun best gedaan om duidelijkere teksten te maken die begrijpelijk zijn voor consumenten. In deze tijd noodzakelijk in de strijd om marktaandeel én voor het vertrouwen in de sector.

Beryl Ho van ING werd tweede

Beryl Ho, communicatieadviseur bij ING, werd tweede met haar overzichtelijke beschrijving van de Overstapservice van ING, voor nieuwe klanten die hun rekening bij een andere bank opzeggen. De overige drie genomineerden waren Sybilla Bantema, Muriël Blok en Marcel van Dommelen met toegankelijke teksten over hypotheken van Aegon, Delta Lloyd en Centraal Beheer Achmea.

Nationale Schrijfwedstrijd

De Nationale Schrijfwedstrijd/de Gouden Veer 2014 is een gezamenlijk initiatief van Schouten Nelissen, Rijksuniversiteit Groningen, de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), de AFM en Tekstblad, tijdschrift over tekst en communicatie.