Vincent van den Boogert Directeur Particulier bij ING

14 november 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vincent van den Boogert (45) is door ING Nederland per 1 december as. benoemd tot Directeur Particulier. Hij volgt daarin Hans Hagenaars (53) op, die de afgelopen tien jaar deel uitmaakte van de directie van ING Nederland en per diezelfde datum vertrekt bij ING.   

Vincent van den Boogert
Vincent van den Boogert trad in 1995, na zijn studie econometrie, in dienst bij ING als managementtrainee. Na verschillende functies met direct klantcontact bekleed te hebben, werd hij in 2001 directeur Postbank Advies. In januari 2007 werd hij benoemd tot directeur Marketing bij de Postbank. Per 1 november 2007 werd Vincent Directeur Productmanagement in de directie van ING Retail Nederland. Op 1 maart 2008 maakte hij de overstap naar ING Bank Turkije waar hij de functie bekleedde van Deputy CEO/Head of Retail. Als  Directeur Marketing binnen het particuliere bedrijf van ING Domestic Bank Nederland gaf hij daarna leiding aan Marketing, Customer Intelligence, Commercial Pricing en Communicatie. Vincent gaat in zijn nieuwe functie als Directeur Particulier zijn ervaring inzetten om de slag te maken naar een verder digitaliserende bank, waarin ook persoonlijk advies een belangrijke rol blijft spelen. 

Vincent van den Boogert - ING

Hans Hagenaars
Na een aantal commerciële functies bij ABN AMRO en later Allianz, trad Hans Hagenaars in 1999 in dienst van ING Groep. Hij vervulde diverse commerciële managementfuncties bij Postbank, waar hij in 2004 werd benoemd als lid van de directie. Als Directeur Marketing was hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van de strategie van de Postbank en gaf hij een grote impuls aan het merk. Mede onder zijn leiding ontwikkelde Postbank zich tot een volwaardige bank met sterk stijgende marktaandelen op het gebied van sparen en hypotheken. In 2006 werd hij Marketeer of the Year in Nederland. In datzelfde jaar ontwikkelde Hans het strategisch plan om Postbank en ING Bank samen te voegen tot een nieuw bedrijf onder de merknaam ING. Vanaf 2007 was hij Directeur Marketing binnen ING Nederland. In 2010 werd hij verantwoordelijk voor het kantorennet en de adviesorganisaties rondom Hypotheken en MKB. Sinds begin 2012 gaf hij als Directeur Particulier leiding aan het gehele particuliere & private banking bedrijf van ING Nederland. 

Financieel solide bedrijf
Nick Jue, directievoorzitter ING Nederland: “We zijn Hans Hagenaars zeer dankbaar voor de grote bijdrage die hij heeft geleverd aan het succes van ons Nederlandse retailbedrijf en de doorontwikkeling van ING in de Nederlandse markt. Mede dankzij Hans staat er nu een financieel solide particulier bedrijf, met sterk ontwikkelde distributiekanalen, groeiende marktaandelen en een sterke verbetering van de klanttevredenheid. Ik  wens hem alle goeds voor de toekomst. Met Vincent van den Boogert hebben we een waardig opvolger en ook hem wens ik alle succes toe.”